Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘέρμουΆτυπη σύσκεψη στο Θέρμο για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης

Άτυπη σύσκεψη στο Θέρμο για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Άτυπη σύσκεψη για θέματα που άπτονται του τουρισμού και του πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θέρμου, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Θέρμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τοπικών φορέων που είχαν προσκληθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.
Επικεφαλής του κλιμακίου από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτό και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κοντογιάννης και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα τουρισμού κ. κ. Ιωάννης Σύψας.
Τον Δήμο Θέρμου εκπροσώπησε η αρμόδια για θέματα τουρισμού και πολιτισμού Αντιδήμαρχος του Δήμου Θέρμου κ. Ιωάννα Καλημέρη, ενώ συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ. Κων/νος Παπαθανασόπουλος και Κων/νος Κότσαλος.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φάσης διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας του Δήμου Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε αρχικά να προωθηθούν από κοινού θέματα προτεραιότητας και να σχεδιαστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή του Δήμου Θέρμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβουλεύτηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που τελούν σε αρμονική συνεργασία με τον Δήμο, ενώ διεφάνη και από τη συζήτηση η αναγκαιότητα για περαιτέρω στήριξη της εν λόγω περιοχής, του Δήμου Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλίας, από την πλευρά της Περιφέρειας, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο βαθμό που αρμόζει τα πολλαπλά θέλγητρα που διαθέτει αυτή η περιοχή στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με πυλώνα τον φυσικό πλούτο και τα πολιτιστικά μνημεία.
spot_img

Πρόσφατα άρθρα