Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσειςΤο Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα βράβευσε τους αρίστους

Το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα βράβευσε τους αρίστους

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Σε μια συνεχή πορεία 37 χρόνων κοινωνικού έργου, το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα τίμησε για άλλη μια φορά του αριστεύσαντες νέους και νέες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Οινιαδών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύσει όλους εκείνους που αγωνίζονται στον στίβο της μόρφωσης και της γνώσης και να υπενθυμίσει και πάλι σε όλους μας ότι αξίζει κανείς να στέκεται στο πλευρό της σπουδάζουσας νεολαίας, η οποία αποτελεί και το μέλλον της πατρίδας μας.
Σε μια απλή και απέριττη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 1ο Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκου Μπαλαμπάνη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου κ. Αγαθάγγελου Κότσαλου, του αντιδημάρχου Γ. Παπαδόπουλου, πρώην Δημάρχων και Κοινοταρχών, Διευθυντών Σχολείων, Εκπαιδευτικών και γονέων, 32 μαθητές παρέλαβαν εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κορδόση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα βραβεία και τα χρηματικά τους έπαθλα, συνοδευόμενα από βιβλία-λευκώματα εκδόσεις του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».
Εκτός των αριστευσάντων μαθητών χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ μετά σχετικού επαίνου απονεμήθηκε και στον εισαχθέντα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Γ. Μπούνο, αποφοιτήσαντα από το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και ο οποίος συγκέντρωσε ως βαθμό εισαγωγής 19.255 μόρια. Το βραβείο αυτό έχει αθλοθετήσει ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Κορδόσης στην μνήμη των γονέων του.
Με την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ν. Κορδόσης αναφέρθηκε εν συντομία στο σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο που επιτελεί επί 37 χρόνια το Κορδόσειο Ίδρυμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το ενδιαφέρων του Διοικητικού Συμβουλίου στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν, στην επιβράβευση της αριστείας, στην χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές καθώς και στην ποικιλότροπη συμπαράσταση προς ασθενείς και αναξιοπαθούντες. Για τους σκοπούς αυτούς το Ίδρυμα διέθεσε φέτος το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ».
Στην συνέχεια ευχαριστώντας του παρισταμένους επεσήμανε ότι «οι μαθητές που τιμώνται σήμερα, είναι αυτοί που αύριο θα πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της πατρίδας μας, για να την οδηγήσουν, όχι σε ατραπούς μιζέριας, καταχνιάς, ανυποληψίας και εξαθλίωσης, αλλά σε λεωφόρους ανάπτυξης και προόδου, έτσι ώστε να ξαναβρεί η Ελλάδα μας τη θέση που της αξίζει…»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κότσαλος στους σύντομους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Κορδόσειο Ίδρυμα επί μία τεσσαρακονταετία περίπου, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και υγείας και παρότρυναν τους βραβευθέντες να συνεχίσουν τον επίπονο αλλά ωραίο αγώνα κατάκτησης της γνώσης.
Επίσης, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε αναφορά σε μια σπουδαία μορφή των ελληνικών γραμμάτων, το Νιοχωρίτη ποιητή Μίνω Ζώτο που ο πρόωρος χαμός του, σε ηλικία μόλις 27 χρόνων (1905-1932), στέρησε την ελληνική ποίηση από μια ευαίσθητη λυρική φωνή.
Η εξαίρετη φιλόλογος και αρθρογράφος κ. Μαρία Καρατζογιάννη, στα πλαίσια την ομιλία της που είχε ως θέμα: «Μίνως Ζώτος, τα βήματα ενός πρόωρα χαμένου ποιητή», έδωσε μια ξεχωριστή προσέγγιση του ποιητικού του έργου. kordoseio.gr
spot_img

Πρόσφατα άρθρα