Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΕνημερωτική δράση για την εξάλειψη της φτώχειας

Ενημερωτική δράση για την εξάλειψη της φτώχειας

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
H 17η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας.
Καθιερώθηκε  το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με  έκθεση του Οργανισμού ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια ενώ 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Ο Δήμος Αγρινίου έχει απλώσει  δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χτίζοντας σταδιακά μια κοινωνία αλληλεγγύης. Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους  και να ζουν με αξιοπρέπεια.
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι  των Κοινωνικών Δομών ΕΣΠΑ (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) αλλά και  του Κοινωνικού Ιατρείου, θα βρίσκονται  στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, τις ώρες 11:00 – 13:00, για να ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του φαινομένου της φτώχειας.
Ο Αντιδήμαρχος
Κωνσταντίνος Καλαντζής
spot_img

Πρόσφατα άρθρα