ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ

153
Η Επιτροπή Μπλόκου των αγροτών στο Χαλίκι, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 9/2, στις 7:00μμ, στο χώρο του Μπλόκου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, όπου ταυτόχρονα θα εκφράσουμε έτσι την αγανάκτηση μας απέναντι στην κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας. Καλούμε κάθε αγρότη, κάθε Αγροτικό Σύλλογο να συμμετέχει στη συγκέντρωση, να συμμετέχει στις διαδικασίες του μπλόκου και στην καθημερινή ζωή του.
Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε φορέα, σωματείο, σύλλογο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας, να συμμετέχει στην συγκέντρωση, να στηρίξει τα αιτήματα μας με όποιον τρόπο επιλέξει.
Το Μπλόκο ενισχύεται καθημερινά, με νέες δυνάμεις! Η τρομοκρατία από την κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής που καθημερινά βρίσκονται στο χώρο του μπλόκου, ενισχύουν την αγανάκτησή μας.
Η σταθερή ενίσχυση των μπλόκων πανελλαδικά, μας γεμίζει αισιοδοξία για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα για την επιβίωση μας, για τις ανάγκες μας.
Τα αιτήματα μας παραμένουν τα μόνα που μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής μας, τη συνέχιση των καλλιεργειών μας.
Διεκδικούμε:
  • Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακριβείας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,
  • Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.
Επιτροπή Μπλόκου στο Χαλίκι