Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔήμοιΣε ρυθμούς Hellas Rally Raid 2021 η Ναυπακτία

Σε ρυθμούς Hellas Rally Raid 2021 η Ναυπακτία

Date:

Σχετικά άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψαν τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας

Στην έκθεση Saudi Horeca ταξίδεψαν τα αλιεύματα της Δυτικής...

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής και ενεργοποίηση αστυνομικής διάταξης για τους...
Στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητικού ενδιαφέροντος
Έως και την Κυριακή, 30 Μαΐου η Ναυπακτία κινείται στους αγωνιστικούς ρυθμούς του Hellas Rally Raid 2021, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας.  Περισσότεροι από 230 συμμετέχοντες και συνοδοί από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και όχι μόνο, δίνουν το παρών σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες αθλητές καλούνται να καλύπτουν ημερησίως διαδρομές μήκους 160-250 χλμ. στην Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.  Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα έγκειται στο γεγονός ότι οι διαδρομές είναι κατά 90% εκτός δρόμου (off road) και άγνωστες για τους συμμετέχοντες.  Ως εκ τούτου η πρόκληση σε επίπεδο αντοχής και πλοήγησης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά και απαιτητική.  Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα από τα πιο πολυμορφικά rally που αποτελεί σημείο προπόνησης και εξοικείωσης με τις συνθήκες και τις διαδικασίες του Dakar. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες (enduro έως μεγάλες on-off), αυτοκίνητα και Quad.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για ακόμη μία σημαντική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Ναύπακτο διαφημίζοντας και προβάλλοντας την ευρύτερη περιοχή στα σημαντικότερα τηλεοπτικά αθλητικά δίκτυα και μέσα της Ευρώπης.  Ενώ, ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το όφελος για την τοπική οικονομία.
*Λόγω της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία αθλητών, πληρωμάτων, συνοδών, διοργανωτών και του κόσμου δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή λήξης. 
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα