ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

494
Αγαπητοί μαθητές και γονείς
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και σηματοδοτεί όπως πάντα ένα καινούργιο ξεκίνημα με όνειρα και ελπίδες για όλους μας.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε όλοι μας καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και δύναμη ψυχική και σωματική.
Ειδικά για τους μαθητές μας να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους και να δουν την προσπάθεια τους να δικαιώνεται.
Το Δημόσιο Σχολείο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να «φυλάει Θερμοπύλες» και να παραμένει σημείο αναφοράς με τεράστια προσφορά στην ελληνική κοινωνία αφού δίνει σε όλους τους μαθητές χωρίς καμιά διάκριση τη δυνατότητα της γνώσης και της κοινωνικοποίησης.
Γι’ αυτό και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και να το προστατέψουμε από κάθε απόπειρα υποβάθμισης του ρόλου του, συρρίκνωσης ή ιδιωτικοποίησης.
Είναι χρέος της πολιτείας, κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υποδομές για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Ειδικά ο Δήμος μας οφείλει να θέσει ως άμεση προτεραιότητα το πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς η συνεχιζόμενη στέγαση σχολείων σε ενοικιαζόμενα κτήρια-τα οποία ως επί το πλείστον δεν τηρούν τις προϋποθέσεις-επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιπλέον στερεί οικονομικούς πόρους που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες.
 
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου
Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»