Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΜε επιτυχία η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή με κεντρικό ομιλητή τον...

Με επιτυχία η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Μανιάτη

Date:

Σχετικά άρθρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μνήμες προσφύγων του ’22

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό...

Το ΠΑΣΟΚ εκτός γραμμής του συστήματος

Άρθρο του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας, Γιώργου...

Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ρίτσου

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ – ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023

Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου,...
Τα μέτρα και οι δράσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρουσιάστηκαν σε ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με υπο τον  Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.  Η ημερίδα είχε τη μορφή διαλόγου με τη συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων του συνόλου των κοινωνικών εταίρων για την εξειδίκευση των έργων και των δράσεων. Κεντρικός Ομιλητής, ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συστήματα και Πολιτικές Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος , Ενέργειας &Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννης Μανιάτης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε:
 «Στη σημερινή εκδήλωση για την κλιματική και ενεργειακή κρίση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του πρώην Υπουργού, Γιάννη Μανιάτη, είχα την ευκαιρία να επισημάνω και πάλι ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και μας απειλεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μία από τις πρώτες στη χώρα που θα φτάσει στην υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που περιγράφει αναλυτικά τις απειλές, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης, με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις.
Δεν υπάρχει τομέας της κοινωνίας και της οικονομίας που δεν επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή. Γι’ αυτό και έχουμε ευθύνη να επιταχύνουμε και να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα του τόπου μας. Και τμήμα αυτού του σχεδιασμού, αποτελεί και η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας και μετατροπή της Δυτικής Ελλάδας σε αυτόνομη ενεργειακά περιοχή της χώρας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την εμβληματική προσπάθεια για το μεγάλο συνεργατικό φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι, γι’ αυτό επιταχύναμε όλα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων και αντικατάστασης των λαμπών οδοφωτισμού στις εθνικές οδούς. Γι’ αυτό ανοίξαμε τον δρόμο προς τα δίκτυα φυσικού αερίου και συστήνουμε Παρατηρητήριο Ενέργειας.

Η πυξίδα μας για τη Δυτική Ελλάδα του 2030 στοχεύει σε έναν τόπο που δεν θα αισθάνεται ανοχύρωτος απέναντι στην κλιματική αλλαγή και δεν θα είναι έρμαιο των ενεργειακών μεταβολών. Θέλουμε,  η «ευάλωτη Δυτική Ελλάδα» να μετατραπεί σε… φρούριο αντοχής απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενεργειακής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης»

 

https://youtu.be/Xur5Fbj6u9c
https://youtu.be/1Ox_5PDQwoI

 

spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα