Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπιστολή Κώστα Πελετίδη στην ΚΕΔΕ για παραχώρηση εκτάσεων του Υπερταμείου στους Δήμους

Επιστολή Κώστα Πελετίδη στην ΚΕΔΕ για παραχώρηση εκτάσεων του Υπερταμείου στους Δήμους

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Ο Κώστας Πελετίδης, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την απόδοση των 10.119 δημόσιων εκτάσεων στους Δήμους, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει την παραχώρησή τους στο Υπερταμείο.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για παραχώρηση 10.119 δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων στο Υπερταμείο, πρέπει να παρέμβουμε άμεσα ώστε να αποδοθούν στους Δήμους.
            Να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την παραχώρησή τους στους Δήμους για δημιουργία κοινόχρηστων, κοινωφελών χώρων, την αξιοποίηση χώρων και κτιρίων ώστε να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες και υποδομές προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι για την εμπορευματοποίησή τους.
Είναι γνωστή η αντίδραση των Δήμων στην απόφαση της Κυβέρνησης το 2018, των παρεμβάσεων που έγιναν από κοινού και με άλλους φορείς, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σύνολο σχεδόν των Δήμων, διεκδικεί ακίνητα που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων μας, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα ο πρώην ΧΥΤΑ στη θέση «Ριγανόκαμπος», όπου έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο και η έκταση δεν μας παραχωρούνταν, γιατί θα την «αξιοποιούσε» το Υπερταμείο.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πρέπει να παρέμβει άμεσα στην Κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμο για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης
spot_img

Πρόσφατα άρθρα