Δήμος Αγρινίου: αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

75
Σε σημαντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροφωτισμού προχωρά η Δημοτική Αρχή Αγρινίου με την υπογραφή σχετικής σύμβασης.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε για την «ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής διαχείρισης ηλεκτροφωτισμού δήμου Αγρίνιου», προϋπολογισμού 1.999.900,00 €
Στην κατασκευή του νέου δικτύου προβλέπεται ακόμη η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία Συστήματος Κεντρικής Διαχείρισης του φωτισμού.
Το Σύστημα Τηλεδιαχείρισης Φωτισμού αναμένεται να προσφέρει ευελιξία και άμεση προσαρμογή του φωτισμού στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και θα προσφέρει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014- 2020 – Άξονας Προτεραιότητας : Προστασία Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια Οικονομία Φιλική προς το Περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Ν. Φαρμάκη για την ουσιαστική στήριξη στην υλοποίηση του έργου».