Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ ΧΑΡ.ΜΠΟΝΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  «Μία Ημέρα...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ ΧΑΡ.ΜΠΟΝΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  «Μία Ημέρα αρκετά διαφορετική από άλλες χρονιές»

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας (World Health Day) 2020, που τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ημέρα αυτή φέτος αποκτά ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Μας υπενθυμίζει, την αξία της ζωής ως πανανθρώπινο δικαίωμα αλλά και το ζήτημα της άμεσης ιατρικής βοήθειας, που είναι πάντα επίκαιρο.

Το 2020 έχει ήδη οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών». Όπως αναφέρει, ο Π.Ο.Υ (W.H.O.) όλοι αυτοί οι ήρωες της πρώτης γραμμής, μαζί με τους γιατρούς, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και το λοιπό διοικητικό προσωπικό είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον COVID-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα, ανοίγοντας διάλογο στην κοινότητα για την αντιμετώπιση των φόβων και δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις. Η έγκαιρη παρέμβασή τους, αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην κοινή προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχει σκορπίσει τον θάνατο σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1,2 εκατ. κρούσματα και πάνω από 70.500 θανάτους, μεταξύ των οποίων 35.000 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Μεσογείου.

Για να αντεπεξέλθει το υγειονομικό προσωπικό στη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας, που δοκιμάζει τα όρια των συστημάτων υγείας σε όλες τις χώρες, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Εμείς τηρούμε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, στέλνοντας έτσι, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή, σώζουν ζωές και βρίσκονται στο πλευρό μας για καλύτερες συνθήκες και υπηρεσίες στη δημόσια υγεία».

 

spot_img

Πρόσφατα άρθρα