Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΥΔΡΟΚΛΟΠΕΣ: Η ΔΕΥΑΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ

ΥΔΡΟΚΛΟΠΕΣ: Η ΔΕΥΑΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Σχετικά με διαπίστωση λειτουργίας παροχής χωρίς υδρόμετρο  η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ ενημερώνει τα εξής:

Όταν διαπιστώνεται κατανάλωση νερού που δεν γίνεται με υδρόμετρο τότε η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, δηλαδή την Αστυνομία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Κατόπιν συντάσσονται τα αντίστοιχα έγγραφα βάση των οποίων γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου, όπως προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης-  αποχέτευσης της ΔΕΥΑΑ. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ο καταναλωτής – παραβάτης  καλείται να καταβάλει το τίμημα της παράβασης.

Η  ΔΕΥΑΑ έχει διαπιστώσει,  από το 2021,  22 περιπτώσεις παραβάσεων του κανονισμού (υδροκλοπές) και  έχει επιβάλλει  τα αντίστοιχα πρόστιμα συνολικής αξίας 9.859,09€.

Η διαπίστωση της τελευταίας παράβασης έγινε από συνεργείο που εκτελούσε τακτικές εργασίες συντήρησης του δικτύου. Ειδικότερα, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου,  συνεργείο της ΔΕΥΑΑ,  κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφοράς,  διαπίστωσε την ύπαρξη δεύτερης παροχής,  χωρίς υδρόμετρο,  η οποία εισέρχονταν σε ιδιωτικό χώρο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες, δηλαδή καταγραφή του συμβάντος και στη συνέχεια στην επιβολή του σχετικού προστίμου.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και στη συγκεκριμένη, της 8ης Φεβρουαρίου, ενήργησε άμεσα καταγγέλλοντας την  παράβαση στις αρμόδιες Αρχές,  για τις δικές τους ενέργειες,  και επιβάλλοντας  πρόστιμο. 

spot_img

Πρόσφατα άρθρα