Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕκκλησία Βιωματική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο κ. Δαμασκηνός με τη συμμετοχή μαθητών

 Βιωματική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο κ. Δαμασκηνός με τη συμμετοχή μαθητών

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...
“Yποδειγματική” όπως χαρακτηρίστηκε Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Παρασκευή (2.12.22)  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τους μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου.
Ο κ. Δαμασκηνός ανταποκρίθηκε στη σχετική  πρόσκληση της διευθύντριας κ. Δέσποινας Γεωργιάδη και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ναού (δηλ. μεταξύ του κυρίως ναού και της Ωραίας Πύλης) και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε αναλυτικά τα τελούμενα, με σκοπό την βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο.
Μιλώντας στους μαθητές ο Σεβασμιώτατος, εξήγησε την ακολουθία του καιρού, της προσκομιδής, τα ιερά άμφια που χρησιμοποιούνται, τα μέρη και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας. Τόνισε ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής, η Εκκλησία φανερώνεται μέσα από την Θεία Ευχαριστία.
«Θέλω να θυμάστε ότι ο Χριστός που είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος έχει άπειρη δύναμη που την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους. Κάθε φορά που θα νοιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι, απογοητευμένοι, να ζητάτε με απλά λόγια από το Θεό αυτό που χρειάζεστε. Η δύναμη της αγάπης του Θεού, παιδιά μου, δεν στερεύει ποτέ. Οι άνθρωποι μπορεί να σας προδώσουν και να σας απογοητεύσουν, ο Χριστός δεν θα σας προδώσει και δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» είπε μεταξύ άλλων ολοκληρώνοντας τις πατρικές συμβουλές του.

Η διευθύντρια του Σχολείου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους και την ευλογημένη αυτή ευκαιρία που έδωσε στους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτή την Θεία Λειτουργία.
Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια λατρευτική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αποτελεί επιθυμία του Σεβασμιωτάτου, σε συνεργασία με τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός, ώστε να μπορούν οι μαθητές να κατανοούν και να συμμετέχουν συνειδητά στην θεία Λατρεία της Εκκλησίας μας.
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img