Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΤρεις οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για τις δημοτικές εκλογές-τα ονόματα που...

Τρεις οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για τις δημοτικές εκλογές-τα ονόματα που «έπεσαν» στο τραπέζι

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...
Με δεδομένη την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την σοβαρή καθυστέρηση, έως απροθυμία που καταγράφεται στην παρούσα φάση ως προς την ενασχόληση με τα αυτοδιοικη
Στη χθεσινή συνάντηση καταγράφτηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress, τρεις τάσεις. Η πρώτη, έχει να κάνει με υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τραπεζιώτη, που ουσιαστικά είναι και ο μόνος που κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με ανακοινώσεις, συναντήσεις κλπ. Ο τέως δήμαρχος Θεστιέων έχει δημιουργήσει μάλιστα πυρήνα ατόμων που φέρεται να έχουν συμφωνήσει να είναι υποψήφιοι μαζί του, ενώ έχει κυκλοφορήσει το όνομα και το λογότυπο της κίνησής του. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που δυσφορούν με τις πρωτοβουλίες του, κρίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να προκαταλάβει καταστάσεις. Αντίθετα, οι υποστηρικτές του τονίζουν πως σε ένα δύσκολο εγχείρημα, όπως η εκλογική αναμέτρηση στον δήμο Αγρινίου, απαιτείται σοβαρή προετοιμασία
Ποια ονόματα «έπεσαν» στο τραπέζι
Η δεύτερη τάση είναι εκείνοι που , όπως καταγράφεται,  δεν «ξεχνούν» τη στάση του κ. Τραπεζιώτη σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ειδικότερα το 2019, κρίνοντάς τον ως τον βασικό υπεύθυνο της διάσπασης της κεντροαριστεράς και της εξαιρετικά χαμηλής επίδοσης που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αγρινίου τη στιγμή μάλιστα που λίγους μήνες μετά, στις εθνικές εκλογές το κόμμα ήταν πρώτο στην Δημοτική Ενότητα του Αγρινίου και μόλις μια μονάδα πίσω στο σύνολο του δήμου. Εκτιμούν ακόμη πως ο τέως δήμαρχος δύσκολα θα βρει «ακροατήριο» μεταξύ των στελεχών-ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, για συγκεκριμένους λόγους.
Πλήθος ονομάτων κατατέθηκε στην ίδια συνάντηση. Εκτός του κ. Τραπεζιώτη προτάθηκαν μεταξύ άλλων:
Ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, ο μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος Π. Καψάλης, η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Κιτσάκη, o ιατρός Νίκος Καπραβέλος, ο νευρολόγος Κώστας Μπίσσας, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας, ο πρώην αντιδήμαρχος-συντ. αρχιτέκτονας Στάθης Τσούκαλος.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής στην δημοσκόπηση που θα διεξαχθεί, από τον επιχειρηματία Κώστα Πιστιόλα.
Εδώ, ξεκίνησε νέος κύκλος συζήτησης, αφού ειπώθηκε και σωστά, πως η συμμετοχή πχ του κ. Κωστούλα στην δημοσκόπηση θα τον αναδείκνυε με σιγουριά πρώτον, εξαιτίας της ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής του, τη στιγμή όμως που ουδέποτε εξεδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον. Επίσης, ο κ. Καπραβέλος, δημοφιλής μεν από τις παρεμβάσεις του την περίοδο της πανδημίας ως διευθυντής της Β’ κλινικής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ελάχιστη σχέση έχει πλέον με την περιοχή, ενώ φέρεται να έχει «κλειδώσει» ως υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην συμπρωτεύουσα. Όπως και για τον κ. Ζαμπάρα που τονίστηκε πως είναι κάπως «ασύμβατο» να μετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί -κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος- και μετά, έχοντας μπροστά του λιγοστό χρόνο, να προετοιμαστεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο Αγρινίου.
Στα της χθεσινής κομματικής σύσκεψης και πάλι, καταγράφτηκαν και οι απόψεις της τρίτης τάσης, προερχόμενη κυρίως από τον χώρο της «Προοδευτικής Συμμαχίας», η οποία φάνηκε και η πιο ορθολογική: Να συμφωνηθούν τα ονόματα όσων έχουν δεδομένο ενδιαφέρον αφού πρώτα προσεγγιστούν, να διεξαχθεί η δημοσκόπηση με τα ονόματα αυτά και στη συνέχεια όλοι ανεξαιρέτως να συνταχθούν με αυτόν που θα αναδειχθεί πρώτος στη δημοσκόπηση.
Πιθανολογείται πως η πρόταση αυτή θα υιοθετηθεί, με το κόμμα όπως είναι γνωστό να επιδιώκει κεντρικά, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής σε μεγάλους δήμους μέχρι τις αρχές του 2023.
https://www.agriniopress.gr
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img