Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΤον Αύγουστο το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο

Τον Αύγουστο το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Ο Δήμος Αγρινίου, οργανώνει  κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, το μεγαλύτερο Διεθνές  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Ελλάδος  το οποίο αποτυπώνεται ως κορυφαίο  γεγονός στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης.

Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στην πλατεία Δημοκρατίας όπου θα εμφανιστούν χορευτικά απότηνΑρμενία,Εκουαδόρ,Ιαπωνία,Ισπανία,Ιταλία,Κροατία,Κύπρο,Ουρουγουάη,Πολωνία και Ταιβάν.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών. Ένα παγκόσμιο γλέντι, όπου όλοι οι χορευτές από όλο τον κόσμο μαζί με τους θεατές θα χορέψουν  και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σε ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, πολιτιστικής ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης.

Μια πλούσια αισθητική εμπειρία πολιτισμών και χρωμάτων  από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, εξωτικά κουστούμια, μουσικές, χορευτικές κινήσεις, συνεπαίρνουν τον θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας σε όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια πανδαισία χορών και χρωμάτων σε μια παγκόσμια γιορτή.


Την προηγούμενη ημέρα,  23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Ελληνική βραδιά με συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του Αγρινίου τα οποία είναι πολλά και αποδεικνύουν πως οι χοροί και οι μουσικές παραδόσεις των προγόνων μας δεν σβήνουν, αλλά παραμένουν δυνατές και αναλλοίωτες στο χρόνο.  Φορούν με καμάρι παραδοσιακές φορεσιές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και παρουσιάζουν χορούς ιδιαίτερα δύσκολους εκτελεστικά.

Στις 25 και 26 Αυγούστου  θα δοθούν παραστάσεις σε πολλές Κοινότητες.

Στις 27 Αυγούστου, τελετή λήξης του φεστιβάλ, θα δοθεί μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό, αφού τα χορευτικά σύνολα είναι επιλεγμένα ως τα  καλύτερα των χωρών τους, με πλούσιο βιογραφικό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου

Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Θεοφάνης Τσιάμης

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα

spot_img

Πρόσφατα άρθρα