Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Ένας ακόμα συνάδελφος  μπαίνει στη μακάβρια λίστα αυτών που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την επιβίωση . Πιο συγκεκριμένα  ο συν. Σωτήρης Χολέβας , 70 ετών,  έπεσε από μεγάλο ύψος την ώρα  που εκτελούσε εργασίες  στο Θέρμο, το μεσημέρι της Δευτέρας 20 /3/2023.

Τα Δ.Σ του Ε.Κ.Α. και της Ένωσης Οικοδόμων Ν.Αιτωλ/νίας  εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του.

Το εργατικό αυτό ατύχημα  αναδεικνύει  για μια ακόμα φορά τα ψίχουλα που δίνουν για συντάξεις  και αναγκάζουν  τους συναδέλφους  να πηγαίνουν για δουλειά  , μήπως καταφέρουν  να τα βγάλουν πέρα στις υποχρεώσεις τους , αναγκασμένοι  να βγάλουν όλη τους τη ζωή  πάνω στο μαδέρι, δουλεύοντας μέχρι τα  βαθιά γεράματα.

Είναι διαχρονικά εγκληματικές  οι ευθύνες  τόσο της σημερινής  κυβέρνησης της Ν.Δ. όσο  και των προηγούμενων που  έκαναν τις συντάξεις  επιδόματα πτωχοκομείου , και κατήργησαν  την 13η και 14η σύνταξη  .  Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός  για τους συνταξιούχους  οι πενιχρές αυξήσεις  που έδωσε η κυβέρνηση  της Ν.Δ.  την ώρα  που  ο πληθωρισμός , η ακρίβεια , η αύξηση των τιμολογίων  έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το εργατικό αυτό ατύχημα που είχε τραγική κατάληξη,  έρχεται την ώρα  που όλη η χώρα, οι εργαζόμενοι  και ο λαός  νιώθουν οργή  για το προδιαγεγραμμένο  έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν  για μέρες , αφενός  να μην συγκαλυφθεί  αυτό το έγκλημα και αφετέρου  διεκδικώντας μέτρα προστασίας  της υγείας  και της ζωής του λαού ,  αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς  .

Δεν μπορεί  η ζωή μας  να περνάει καθημερινά  μέσα από τα Τέμπη  με τα ελλιπή  έως ανύπαρκτα  μέτρα υγείας  και ασφάλειας  στους χώρους δουλειάς  στο βωμό του κέρδους.

Η υπεράσπιση της ζωής μας  περνάει πρώτα απ’ όλα  μέσα από τη δικιά  μας οργάνωση  και τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

spot_img

Πρόσφατα άρθρα