Το Αγρίνιο χωρίς Πανεπιστήμιο   Μια αποτυχημένη Δημοτική πολιτική σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας.

167
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Αγρινίου έχει συνδέσει τις θητείες της με ανεπανάληπτες ήττες που στοιχίζουν πολύ ακριβά στο παρόν και το μέλλον του Δήμου Αγρινίου.
            Η τελευταία μεγάλη «επιτυχία» του Δημάρχου Αγρινίου αφορά στο ακαδημαϊκό Βατερλώ που αυτός και οι ομοϊδεάτες του κυβερνώντες οδήγησαν το Αγρίνιο, το οποίο στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα δει να λειτουργεί εντός του ένα και μόνο πανεπιστημιακό τμήμα από τα τέσσερα που λειτουργούσαν μέχρι τώρα. Ουσιαστικά δηλαδή το Αγρίνιο μένει χωρίς Πανεπιστήμιο! Με διάφορες καραμπόλες, συγχωνεύσεις και την ίδρυση τμήματος Αειφορικής Γεωργίας που εικάζεται ότι θα λειτουργήσει το 2023, το Αγρίνιο έχει βγει τελείως από τον ακαδημαϊκό χάρτη και ο Δήμαρχος Αγρινίου παραμένει ενεός από τα γεγονότα, περιμένοντας απαντήσεις από τις διάφορες επιστολές που έχει κατά καιρούς στείλει και έχουν μείνει απλά στο «διαβάστηκε».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου ακολουθώντας την τακτική της Ι.Χ πολιτικής στρατηγικής και λειτουργώντας ως κρυψίνους, «τίναξε στον αέρα» τις ακαδημαϊκές υποδομές της πόλης, μη μπορώντας να σταματήσει τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων. Ένας Δήμαρχος που δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε τους ομοϊδεάτες του κυβερνώντες για τα αυτονόητα που δικαιούται ασυζητητί το Αγρίνιο, πως θα σταθεί απέναντι στις σοβαρές προκλήσεις του μέλλοντος;
            Το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας μεταφέρεται στην Πάτρα μετά από τρία χρόνια λειτουργίας στο Αγρίνιο, αφήνοντας μια ακόμη πληγή στην πόλη μας. Η περιοχή μας αποτελεί ανεξερεύνητη πηγή στο χώρο της Ιστορίας & Αρχαιολογίας και οι πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες των φοιτητών, που στην πλειοψηφία τους θα αφορούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, θα κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τα ερευνητικά κενά, αναδεικνύοντας σημαντικές στιγμές της αρχαιότητας και της σύγχρονης ελληνικής τοπικής Ιστορίας. Επίσης κανείς δε σέβεται τον προγραμματισμό της χρονιάς από την πλευρά των φοιτητών και των γονιών τους, οι οποίοι γνώριζαν ότι θα σπουδάσουν στο Αγρίνιο και πιθανώς να έχουν ήδη μετακομίσει και νοικιάσει σπίτι, με τους ανάλγητους αποφασίζοντες να τους επιβαρύνουν με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία προκειμένου να μετακομίσουν στην Πάτρα.
            Ταυτόχρονα με τις αλχημείες των συγχωνεύσεων και ψευδοϊδρύσεων, εξαφανίζεται και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, σε μια περιοχή που διαθέτει τεράστιο περιβαλλοντικό πλούτο προς έρευνα και προστασία. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στοχευμένα και μεθοδικά, προκαλεί ακαδημαϊκή ερήμωση στο Αγρίνιο με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, πλήρως υπάκουη στις κομματικές εντολές που συνιστούν σιωπή και συνενοχή στο έγκλημα.
            Η ακαδημαϊκή κατρακύλα της πόλης πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ, με κινήσεις που θα αποτρέψουν τις σκέψεις που υπάρχουν για ολική εξαφάνιση του Αγρινίου από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Αγρινίου ότι υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που αναφέρεται στην ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας
            Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και εφιστά την προσοχή των αυτοδιοικητικών παραγόντων και των βουλευτών του νομού μας προς άμεση εξεύρεση λύσης και διοργάνωση κινητοποιήσεων. Όσον αφορά στη Δημοτική Αρχή, πρέπει επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μη μένει απλά στα άνευρα «κατηγορώ» προς όλες τις Κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά.
Δίκτυο Ενεργών Πολιτών
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»