Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΘάνος Μωραΐτης στο Kontra Channel: «Η κυβέρνηση προωθεί ένα οικονομικό και κοινωνικό...

Θάνος Μωραΐτης στο Kontra Channel: «Η κυβέρνηση προωθεί ένα οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο παρωχημένου νεοφιλελευθερισμού, που βρίσκεται ήδη σε διεθνή κρίση και αμφισβήτηση»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε χθες,  3/5/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel και τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, για την πολιτική της κατά την κρίση της πανδημίας, αλλά και την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.
«Οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα έκαναν το καθήκον τους, εξάντλησαν τη δική τους ευθύνη κι εξαντλήθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα» και τώρα «περνάμε σε μία δεύτερη φάση αυτής της δύσκολης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης», είπε ο κ. Μωραΐτης.
Όπως επεσήμανε, «η κυβέρνηση πάει με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, τόσο στο οικονομικό κομμάτι διαχείρισης της κρίσης, όσο και στο υγειονομικό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, «η αντιφατική πολιτική της με τις μάσκες, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των γιατρών και των νοσοκόμων: από τη μία μάς παρότρυνε να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε κι από την άλλη δεν καταβάλλει τις εξαντλητικές υπερωρίες τους». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «αλλαγή της στάσης της ως προς τους μαθητές, τους οποίους πριν χαρακτήριζε ‘υγειονομική βόμβα διασποράς του ιού’ και ξαφνικά προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων», ως μία τρίτη απόδειξη «του χάους της κυβέρνησης».
«Θα μπορούσε να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., όλους όσους έδιναν πραγματική μάχη εκεί έξω -τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές κι αντίθετα, προτίμησε να στήνει ‘δουλίτσες’, να στηρίξει τους μεταπράτες, τους αεριτζήδες και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, αυξάνοντας την κλίνη των ΜΕΘ από 800 στα 1.600 ευρώ, ενώ άφησε τον πρωτογενή τομέα στην τύχη του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πρώτη στιγμή έκανε υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν ακολούθησε το δρόμο της μικροπολιτικής και του λαϊκισμού και παρουσίασε μία σοβαρή πρόταση για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας», το οποίο «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υιοθέτησε, ώστε να θωρακίσει τη χώρα από την ύφεση».
«Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άφησε στη Νέα Δημοκρατία το μαξιλάρι των 37 δις», υπενθύμισε ο βουλευτής, «κι αυτό που έπρεπε να κάνει το κυβερνών κόμμα ήταν η εμπροσθοβαρής στήριξη όλων των ομάδων της οικονομίας που ήρθαν αντιμέτωπα με τις συνέπειες της κρίσης από την πρώτη στιγμή, όπως ο χώρος της εστίασης και του τουρισμού».
«Αντίθετα», συνέχισε, «νομοθέτησε την εκ περιτροπής εργασία, για να κάνει πράξη το ‘μισή δουλειά- μισός μισθός’, προτιμώντας να επιδοτήσει την αναστολή κι όχι την εργασία», με αποτέλεσμα «140 χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στον αέρα».
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δε, σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «λεφτά ακούν και λεφτά δε βλέπουν». Μάλιστα, αναφέρθηκε στη νέα ΠΝΠ που προβλέπει δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις, τα οποία χαρακτήρισε «ελλιπή». Όπως είπε, «είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι θα σωθούν επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι με δύο, τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ».
Επιπλέον, τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε μία πολύ σκληρή πραγματικότητα, αλλά την πιο σκληρή πραγματικότητα την βιώνουν ήδη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που βλέπουν ένα μέλλον εξαιρετικά αβέβαιο».
Τέλος, σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, σχολίασε πως «τη συζήτηση αυτή, την ξεκινά κάθε πρωί η ίδια η κυβέρνηση με διάφορες διαρροές και κάθε βράδυ τις παίρνει πίσω, παίζοντας πολιτικάντικα παιχνίδια». Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «τόσο η ίδια, όσο και όλα τα κόμματα, πρέπει να σκύψουν στο μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», δήλωσε κλείνοντας, «δε φοβάται το ενδεχόμενο των εκλογών, έδειξε υπεύθυνη στάση έως τώρα, θα κοιτάξει το λαό στα μάτια», έχοντας, παράλληλα, «ένα διαφορετικό μοντέλο να αντιπροτείνει, υπηρετώντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά κι όλους όσους αυτούς τους δύο μήνες έπαιξαν με τη ζωή τους, για να κρατήσουν όρθια τη χώρα».
spot_img

Πρόσφατα άρθρα