Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιρα «Θάνος Μωραΐτης: «Πλήρης εγκατάλειψη των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρνανίας....

 «Θάνος Μωραΐτης: «Πλήρης εγκατάλειψη των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρνανίας. Πλήρης κυβερνητική ευθύνη για την πρωτόγνωρη ανευθυνότητα»  

Date:

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καρπέτας: Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Ελλάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις...

Στην τελική ευθεία για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης» Το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται με...
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, προέβη σε δήλωση για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.
«Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι αφημένα στην τύχη τους, με σοβαρότατες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων-κηδεμόνων», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης, αναφέροντας:
-την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού,
-τη μη-μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
-την έλλειψη σχολικών καθαριστών και καθαριστριών,
-την έλλειψη των τεστ
-την 100% πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία, την οποία θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με την ΚΥΑ 3780.
«Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων, για την υποβίβαση της Περιφέρειας, για την εγκατάλειψη των ανθρώπων της Αιτωλοακαρνανίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Έκλεισε τη δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι « (ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας) απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει τώρα τις ευθύνες της, να τον ακούσει και να τον σεβαστεί».
Ολόκληρη η  ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση πάνω στη βιασύνη της να ανοίξει τα σχολεία χωρίς προετοιμασία, ξέχασε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Περιφέρειας.
Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι αφημένα στην τύχη τους, με σοβαρότατες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής
που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων-κηδεμόνων:
  • Έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία. Με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι –που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης- ήταν αναμενόμενο να αντιμετωπίσει πολλές ελλείψεις και η Αιτωλοακαρνανία.
  • Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δε μειώθηκε ούτε στα σχολεία του τόπου μας, υπερβαίνοντας κι εκεί κατά πολύ το όριο, που θα βοηθούσε στη διασφάλιση των σωστών αποστάσεων.
  • Έλλειψη σε σχολικούς καθαριστές και καθαρίστριες, που σημαίνει ότι στα σχολικά κτίρια δεν έγιναν απολυμάνσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά ούτε και θα γίνονται όσο τακτικά απαιτείται.
  • Η έλλειψη των τεστ, καθιστά τον προληπτικό έλεγχο αδύνατο.
  • Με την ΚΥΑ 3780, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε 100% πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία. Καμία μέριμνα για τις αποστάσεις των μαθητριών και μαθητών που μετακινούνται καθημερινά στην Περιφέρεια.
-Αντικρουόμενα μηνύματα και διατάξεις, εγκατάλειψη και αδιαφορία, το ένα φιάσκο μετά το άλλο.
-Πλήρης ασέβεια, 27.000 μάσκες που κρίθηκαν ακατάλληλες και 6 εκατομμύρια ευρώ σε μάσκες- αλεξίπτωτα.
-Σχολεία που άρχισαν να κλείνουν, ήδη από την τρίτη μέρα, που αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων, για την υποβίβαση της Περιφέρειας, για την εγκατάλειψη των ανθρώπων της Αιτωλοακαρνανίας.
Απαιτούμε να λάβει τώρα τις ευθύνες της.
Ως γονείς, ως πολίτες, ως άνθρωποι.
Η κυβέρνηση πρέπει να μας ακούσει.
Πρέπει να μας σεβαστεί.»
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img