Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΘάνος Μωραΐτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: «Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε...

Θάνος Μωραΐτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: «Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε έμπρακτα αυτούς τους ανθρώπους, που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή το ΕΣΥ»

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...
Σε δήλωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως «σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ο αμέριστος σεβασμός και -κυρίως- η έμπρακτη στήριξη», όχι  «ένα απλό χειροκρότημα στα μπαλκόνια».
 «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά και στην ένταξη των νοσηλευτών/ νοσηλευτριών στα βαρέα και ανθυγιεινά», επεσήμανε.
Τέλος, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για επάγγελμα, αλλά για λειτούργημα», του οποίου «πρέπει να διασφαλίσουμε τη θεσμική κατοχύρωση» κι όχι να περιοριζόμαστε σε «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:
«Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.
Σε αυτούς τους ανθρώπους, που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους της ζωή το ΕΣΥ, όχι μόνο κατά την πρωτόγνωρη κρίση, αλλά και διαχρονικά, δεν αξίζει ένα απλό χειροκρότημα στα μπαλκόνια.
Αξίζει ο αμέριστος σεβασμός και -κυρίως- η έμπρακτη στήριξη.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά και στην ένταξη των νοσηλευτών/ νοσηλευτριών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Δεν πρόκειται απλά για ένα επάγγελμα, αλλά για λειτούργημα.
Για παροχή βοήθειας και στήριξης, αγόγγυστα και με αυταπάρνηση, που δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη.
Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που κράτησαν κυριολεκτικά όρθια τη χώρα και να διασφαλίσουμε τη θεσμική τους κατοχύρωση.
Ήρθε η ώρα για να δείξουμε πόσο τους εκτιμούμε, ουσιαστικά κι όχι μόνο με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
spot_img

Πρόσφατα άρθρα