Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΘ. Μωραΐτης: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς, δίχως γιατρούς, δίχως πολλά...

Θ. Μωραΐτης: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς, δίχως γιατρούς, δίχως πολλά τεστ και αναλυτή για το μοριακό έλεγχό τους. Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης φέρνει τη δημόσια υγεία στην Αιτωλοακαρνανία στην κόψη του ξυραφιού»  

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, προέβη σε δήλωση για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό από τις 24 Αυγούστου κι έπειτα.
«Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου θέτουν σε κίνδυνο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στον Νομό εν μέσω νέας έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι ακατάλληλοι χώροι νοσηλείας πιθανών κρουσμάτων, οι ελάχιστοι ειδικευόμενοι, το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη, ότι το Νοσοκομείο εξακολουθεί να μη διαθέτει αναλυτή για το μοριακό έλεγχο των τεστ, καθώς και το ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας επαρκούν το πολύ για δέκα μέρες, ενώ οι υγειονομικοί εξετάζονται ‘με το σταγονόμετρο’», είναι μερικά από τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω Νοσοκομείο αναφοράς.
«Οι Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αγρινίου, με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο λειτούργημά τους, έχουν μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.
Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της», να «ενισχύσει και να στελεχώσει το Νοσοκομείο Αγρινίου» και να «σεβαστεί το υγειονομικό προσωπικό, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.»
Ολόκληρη η  ανακοίνωση:
«Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου θέτουν σε κίνδυνο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στον Νομό εν μέσω νέας έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα.
Ακατάλληλοι χώροι νοσηλείας πιθανών κρουσμάτων.
Καμία νέα πρόσληψη.
Ελάχιστοι ειδικευόμενοι.
Αδυναμία του ανεπαρκούς στελεχιακού δυναμικού του Παθολογικού Τομέα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Αναμονή 8 μηνών για μία έστω οργανική θέση Παθολόγου.
Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να μη διαθέτει αναλυτή για το μοριακό έλεγχο των τεστ, όπως είχε ανακοινωθεί και στις 24/08. Τα τεστ αποστέλλονται στην Πάτρα, προκαλώντας καθυστέρηση τουλάχιστον 24 ωρών στη διάγνωση.
Τα μέσα ατομικής προστασίας επαρκούν το πολύ για δέκα ημέρες, ενώ οι υγειονομικοί εξετάζονται «με το σταγονόμετρο».
Αυτή είναι η προετοιμασία για το Νοσοκομείο αναφοράς στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αγρινίου, με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο λειτούργημά τους, έχουν μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αλλά, πλέον, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εθελοτυφλεί.
Απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενισχύσει το ΕΣΥ.
Να ενισχύσει και να στελεχώσει το Νοσοκομείο Αγρινίου.
Να σεβαστεί το υγειονομικό προσωπικό, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους πολίτες του τόπου μας.»
spot_img

Πρόσφατα άρθρα