Σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος

256

Νέα σύσκεψη της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης της νόσου COVID-19 συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με την συμμετοχή του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Αριστόβουλου Τριβλή, του Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του Υπ/τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Νικ. Νικολάου, των Αντιδημάρχων Αντ. Αλετρά, Σπ. Βασιλείου και Νίκου Καραπάνου, των προέδρων Κοινωφελούς Γ. Σωτηρακόπουλου, ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδη και Β/θμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γερασ. Γούργαρη καθώς επίσης του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Μασαούτη.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο. Όπως αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Λύρο, η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία είναι διαρκήςσχετικά με το περιστατικό, για το οποίο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε την σύσκεψη, ήταν αυτό της διαχείρισης των οικισμών ΡΟΜΑ σε όλο το Δήμο, όπου -όπως είπε ο Κώστας Λύρος-  πέρα από την μέριμνα και τις συστάσεις που ήδη έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα πραγματοποιηθούν νέες εκτεταμένες απολυμάνσεις ενώ θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνέστησε ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Εξήρε δε την υπευθυνότητα του ασθενούς, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσίως την κατάσταση της υγείας του.