Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσειςΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας 5/6/7 Ιουλίου στην Τριχωνίδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας 5/6/7 Ιουλίου στην Τριχωνίδα

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Η τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών “εργαλείων” είναι το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας με στόχο να αναδείξει τον φυσικό πλούτο αλλά και την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου μας.


Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες καθώς και σημαντικοί παράγοντες και προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Προσδοκία των φορέων είναι η τόνωση του εγχώριου τουρισμού (domestic tourism), του συνεχούς τουρισμού (continual tourism), του εποχικού τουρισμού (seasonal tourism) αλλά και του εισερχόμενου τουρισμού.

Ο τουρισμός μετεξελίσσεται σε οικονομικό φαινόμενο με πολλαπλές και ποικίλες επιδράσεις και η Αιτωλοακαρνανία τον έχει ανάγκη. Τον δικαιούται! Έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει,να αναπτύξει και να προβάλλει πακέτα ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός ως επιλογή ειδικών ενδιαφερόντων (special interest) είναι το πιο σημαντικό παρακλάδι εναλλακτικού τουρισμού (alternative tourism) που ταιριάζει απολύτως στην Αιτωλοακαρνανία, δεδομένων των εγγενών αδυναμιών της για μαζική και πολυπληθή φιλοξενία επισκεπτών. Πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού μάλιστα,είναι πιο αποδοτικές για τις τοπικές κοινωνίες, καλύτερα κατανεμημένες στο χρόνο, περισσότερο ανθεκτικές στις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και φυσικά συμβατές με το περιβάλλον, αφού δεν υφίσταται ο τόπος την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός.

Ο μορφωτικός, εκπαιδευτικός και θρησκευτικός τουρισμός εμπεριέχει αξίες, σέβεται το περιβάλλον, τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, τα ιερά προσκυνήματα και φυσικά τις παραδόσεις κάθε τόπου.Μάλιστα στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν σημαντικές και ανεκμετάλευτες δυνατότητες για τον τουρισμό περιπέτειας και ψυχαγωγίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο το τριήμερο 5-6-7 Ιουλίου 2024 στο κτήμα Πιθάρι με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της λίμνης Τριχωνίδας.

Συνέδριο στο Αγρίνιο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία

Διεξαγωγή:5,6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Τοποθεσία:Κτήμα Πιθάρι,Λίμνη Τριχωνίδα

Διοργάνωση: Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας

Συνδιοργάνωση:Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας,Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Υποστήριξη :Δήμος Αγρινίου ,Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ,Δήμοι Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

spot_img

Πρόσφατα άρθρα