Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγροτικάΣυνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων ενόψει Πρωτομαγιάς

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων ενόψει Πρωτομαγιάς

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...

Εντολή όλες οι υπηρεσίες ελέγχου να βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα.

Όπως τόνισε ο ΥφΑΑΤ, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν εντατικά και ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς και σε περίπτωση παράβασης να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Κατά τη τηλεδιάσκεψη, επισημάνθηκε ότι μέχρι και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έχουν γίνει και αφορούσαν στη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων κατά την εορταστική  περίοδο του Πάσχα, από μεικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ, έχουν διαπιστωθεί 72 παραβάσεις.

Έλεγχοι διενεργούνται στα σημεία εισόδου και στο οδικό δίκτυο της Χώρας, σε σφαγεία, κεντρικές κρεαταγορές, ψυκτικές αποθήκες και σημεία λιανικής πώλησης.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της Ομάδας Εργασίας, ευχαρίστησε κάθε συμμετέχοντα για την υποδειγματική συνεργασία και υπογράμμισε ότι η υπερπροσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Στη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κα.  Χριστιάνα Καλογήρου, ο Προϊστάμενος  της Γ. Δ/νσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Ευστράτιος  Νικολάου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σφαγείων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠΑΑΤ, κα. Παναγιώτα Παπαδάκη, η Προϊσταμένη του Γραφείου Σχεδιασμού και Διενέργειας Εσωτερικών Ελέγχων, της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, Συνεργάτιδα του ΥΠΑΑΤ, κα. Αικατερίνη Αντιπάτη, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Κρέατος & Αλιευμάτων της Δ/νσης Ασφάλειας τροφίμων της ΚΥ του ΕΦΕΤ, κα. Πολύμνια Λαλούση, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κ. Δημήτριος Λουκόπουλος, η Προϊσταμένη της Γ. Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κα. Μαρία Μωυσίδου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της Α.Α.Δ.Ε., κ. Άγγελος Λυμπέρης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.) της Α.Α.Δ.Ε. Κ. Περικλής Κόκκοτας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ζ’ της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Κωφός και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Η΄ του ΣΔΟΕ Αττικής κ. Περικλής Κατσιλέρος.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα