Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρειαΣυνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο

Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης στο πλαίσιο επίσκεψής του, στην Fuzhou (Επαρχία Fujian) της Κίνας για την υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.Ο  Αντιπεριφερειάρχης, και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικήςαντιπροσωπείας,  συναντήθηκαν  με την  Βαϊανή Γκαϊδατζή, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Αρχής, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ και τους συνεργάτες της συζητώντας ευκαιρίες μελλοντικής συνεργασίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε συζητήσεις για τις προοπτικές οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας που ανοίγονται είναι σημαντικές για τη Δυτική Ελλάδα.  

Ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία για την διμερή συνεργασία ΠΔΕ-Φουτζιάν η οποία είναι πρωτοπόρος για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και δήλωσε σχετικά: «Η ΠΔΕ είναι απόλυτα ανοιχτή στην οικοδόμηση συνεργασιών σε διάφορους οικονομικούς κλάδους, όπως ο τουρισμός,  η τεχνολογία, τα logistics και βέβαια η εκπαίδευση μεταξύ των πανεπιστημίων για αγγλόφωνα μεταπτυχιακά. Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο έχει απευθείας πτήση για Αθήνα αλλά τονίστηκε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό και θα βοηθούσε σημαντικά τις διμερείς σχέσεις τα διεθνή αεροδρόμια της Φουτζιάν (Φουτζόου, Σιαμένκλπ) να αποκτήσουν απευθείας πτήση με ένα αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας (Άραξος, Άκτιο, Καλαμάτα) όπως ήδη έχουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.» Επίσης συζητήθηκαν οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα