Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριφέρειαΣυνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο

Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης στο πλαίσιο επίσκεψής του, στην Fuzhou (Επαρχία Fujian) της Κίνας για την υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.Ο  Αντιπεριφερειάρχης, και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικήςαντιπροσωπείας,  συναντήθηκαν  με την  Βαϊανή Γκαϊδατζή, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Αρχής, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ και τους συνεργάτες της συζητώντας ευκαιρίες μελλοντικής συνεργασίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε συζητήσεις για τις προοπτικές οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας που ανοίγονται είναι σημαντικές για τη Δυτική Ελλάδα.  

Ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία για την διμερή συνεργασία ΠΔΕ-Φουτζιάν η οποία είναι πρωτοπόρος για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και δήλωσε σχετικά: «Η ΠΔΕ είναι απόλυτα ανοιχτή στην οικοδόμηση συνεργασιών σε διάφορους οικονομικούς κλάδους, όπως ο τουρισμός,  η τεχνολογία, τα logistics και βέβαια η εκπαίδευση μεταξύ των πανεπιστημίων για αγγλόφωνα μεταπτυχιακά. Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο έχει απευθείας πτήση για Αθήνα αλλά τονίστηκε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό και θα βοηθούσε σημαντικά τις διμερείς σχέσεις τα διεθνή αεροδρόμια της Φουτζιάν (Φουτζόου, Σιαμένκλπ) να αποκτήσουν απευθείας πτήση με ένα αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας (Άραξος, Άκτιο, Καλαμάτα) όπως ήδη έχουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.» Επίσης συζητήθηκαν οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img