Συνάντηση  Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων  κ. Άδωνι Γεωργιάδη

419

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων  κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχαν την Τετάρτη 4-9-2019 ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Φώτης Πανταζής.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ. θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Γεωργιάδη και είναι σημαντικά για τον κλάδο μας.

Κυρίαρχο θέμα που τέθηκε στον κ. Υπουργό ήταν η διατήρηση των δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο και μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, ως τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και των πολιτών.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκης, το δημοσιονομικό κόστος δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες είναι λιγοστό, καθώς το αναλαμβάνουν σχεδόν στο σύνολο του οι εργολάβοι που εκτελούν τα έργα, ενώ σημείωσε ότι «η κατάργηση της δημοσίευσης των Διακηρύξεων θα επιφέρει την κατάρρευση του εβδομαδιαίου και ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις δεκάδες επιχειρήσεις που θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ. ότι θα μελετήσει το θέμα και θα απαντήσει άμεσα, τονίζοντας ότι βούληση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η στήριξη του Περιφερειακού Τύπου.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. ζήτησε από τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη την συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για αναπτυξιακές δράσεις που μπορούν να στηρίξουν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά θετικά, ενώ έγινε συζήτηση και για το Πρόγραμμα Κατάρτισης των εργαζομένων στον Περιφερειακό Τύπο που υλοποιεί η Ε.Ι.Ε.Τ. και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ