ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

366
Για 4η συνεχή χρονιά φέτος το Μουσικό Σχολείο Καβάλας με την συνδρομή του Δήμου Καβάλας, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσε τις εκδηλώσεις «Aδοντες και Ψάλλοντες  εν τη καρδία».Οι εκδηλώσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2020, με συμμετοχή δύο συνόλων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, της χορωδίας «ΑΛΘΑΙΑ» και του συνόλου «ΚΟΣΜΟΣ».
       Μετά την ματαίωση των εκδηλώσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοιού, το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών για τη δημιουργία ενός εξ αποστάσεως χορωδιακού συνόλου υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Τσιαμούλη. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της δράσης είχε ο κ. Κακάρας Ιωάννης, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και ο κ.  Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης
Στόχος ήταν να ενώσουν οι μαθητές των Μουσικών σχολείων τις φωνές τους διαδικτυακά, ψάλλοντας   το «Χριστός Ανέστη». Με το Αναστάσιμο μήνυμα – πιο επίκαιρο από ποτέ- μαθητές του συνόλου «ΑΛΘΑΙΑ» έλαβαν μέρος σ’ αυτή την κοινή δράση μαζί με μαθητές – χορωδούς των μουσικών σχολείων Αθήνας, Αργολίδας, Άρτας,  Δράμας, Καρδίτσας, Καβάλας,  Καστοριάς, Λευκάδας, Πρέβεζας και Τρικάλων.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας προβλήθηκε στο διαδίκτυο την 10η Μαΐου 2020, ημέρα της μεγάλης συναυλίας την οποία  θα πραγματοποιούσαν φέτος οι συμμετέχοντες στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.
        Από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου έλαβαν μέρος οι μαθητές  Μυρτώ Λουκοπούλου (Β΄ Λυκείου), Ειρήνη Σκιαδά (α΄γυμνασίου), Μαρίνα Βασκαντήρα (β΄γυμνασίου), Κωνσταντίνα Φραγκούλη (Β΄Λυκείου), Φωτεινή Παππά (Β΄ Λυκείου),Μπαρμπετάκη Αναστασία (Α΄ Λυκείου), Γιώργος Παπασπύρου  και Μάρθα Συσοβίτη (Α΄Λυκείου), υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Άννας Πανοπούλου.
            Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκεται το video του διαδικτυακού χορωδιακού συνόλου. Την δράση προλογίζει ο κ. Αλέξης Κωστάλας. Συντονισμός Επιμέλεια: Κακκάρας Ιωάννης, Ιωαννίδης
Χριστός Ανέστη – Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία