Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριφέρειαΣυμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στη Γενική Συνέλευση του AirportRegions Council στις...

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στη Γενική Συνέλευση του AirportRegions Council στις Βρυξέλλες

Date:

Σχετικά άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψαν τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας

Στην έκθεση Saudi Horeca ταξίδεψαν τα αλιεύματα της Δυτικής...

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής στις Λίμνες των ΥΗ.Σ. Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου

Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής και ενεργοποίηση αστυνομικής διάταξης για τους...
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Airport Regions Council (ARC), που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες.
Κατά της διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε απολογισμός για το 2022, συζητήθηκαν οικονομικά και διοικητικά θέματα, ευρωπαϊκά προγράμματα στον αεροπορικό τομέα,  θέματα για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ρόλο των αεροδρομίων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και το προτεινόμενο σχέδιο δράσης για το 2023. Επίσης, παρουσιάστηκαν νέα μέλη τα οποία αιτήθηκαν συμμετοχή στο δίκτυο.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν περίπου τριάντα αυτοδιοικήσεις (δήμοι, περιφέρειες) από την Ε.Ε. ενδιαφερόμενοι για τις εξελίξεις στην αεροπορική κοινότητα με έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διασύνδεση των περιφερειακών αεροδρομίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης, μεταξύ άλλων συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον πρόεδρο του AirportRegions Council και εκπρόσωπο Δημάρχου Βιέννης, Erich Valentin και την Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο της ισπανικής πόλης Γκαβά, Gemma Cequier, αλλά και εκπροσώπους τοπικών αυτοδιοικήσεων ή φορέων αυτοδιοίκησης από την Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Αυστρία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Μάλτα και Ισραήλ.
«Ενημέρωσα μεταξύ άλλων τους συναδέλφους ότι αδειοδοτήθηκε το αεροδρόμιο Επιταλίου για γενική αεροπορία, καθώς και για τις ενέργειές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη “drones” και το U Space», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο των διήμερων συναντήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το Airport Regions Council είναι μια ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με ένα διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες. Πέραν της Γενικής Συνέλευσης ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης συναντήθηκε και με τον Έλληνα Γενικό Διευθυντή της Ε.Ε. στη Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) και τ. Υπουργό, Γεράσιμο Θωμά.
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα