ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

643

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:

Η ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ –

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 πμ.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι ,άνεργοι, συνταξιούχοι,

τα τελευταία χρόνια χειροτερεύουν δραματικά οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η νοσοκομειακή περίθαλψη, η πρόνοια, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,η πρόληψη. Ο μειωμένος κρατικός προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΠΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, με πάνω από 1000 φάρμακα και 700 εξετάσεις να έχουν βγει εκτός λίστας, δεν καλύπτονται από τα ταμεία, και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης (από 5,2 δις σε 1,9 δις ευρώ) οδήγησε το λαό να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες του στο φάρμακο. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλες τις δομές υγείας (Π.Φ.Υ., Νοσοκομεία, κλπ.) χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού,) με εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων και ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Όλα αυτά σκιαγραφούν την τραγική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο δικαίωμα τους για παροχές υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

                        Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας πιστά τη στρατηγική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, έχει στόχο την παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Μετατρέπει το Ε.Σ.Υ. σε αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες υγείας που θα πουλάνε και θα αγοράζουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς-πελάτες, σε ασφαλιστικές εταιρείες στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, για δημόσια δωρεάν υγεία, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Κράτος – κυβέρνηση – Ε.Ε. θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, φτηνούς ασθενείς, σύστημα υγείας που να μην κοστίζει για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Πρόληψη – Ά βαθμια φροντίδα υγείας μετατρέπονται από εργοδοτική και κρατική, σε ατομική ευθύνη, με τεράστιους τους κινδύνους που εγκυμονεί η λογική αυτή. Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η 4Η αξιολόγηση, τα 88 νέα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα παλιοί και νέοι αντεργατικοί νόμοι αυτό το σκοπό υπηρετούν.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

•  Τη βιώνουμε  στο νοσοκομείο με την εντατικοποίηση, με τα εξοντωτικά κυκλικά ωράρια λάστιχο, με τις πολυάριθμες εφημερίες, με τις ελλείψεις προσωπικού, με τα εντέλλεσθαι  της διοίκησης και με τον τρόπο που επιδιώκει να λειτουργήσει η παθολογική κλινική με 1 (ένα) παθολόγο να βλέπει – εξετάζει 110 (εκατόν δέκα) ασθενείς της κλινικής και των ΤΕΠ,

•  με σοβαρότατες ελλείψεις πχ. 1 (ένα) νοσηλευτής για 25-35 ασθενείς στην πλειοψηφία των τμημάτων,

•  με αξονικό και υπέρηχο να μην καλύπτουν όλες τις μέρες του μήνα,

•  με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε ασθενείς και υγειονομικούς.

•  με ανύπαρκτη την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου

•  με τον παλιό οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου που αφορά 120 κλίνες, να λειτουργεί και στο σημερινό νοσοκομείο με 230 κλίνες, με το ίδιο προσωπικό που να μην μπορεί να καλύψει βάρδιες, εφημερίες και έχει φτάσει στα όριά του.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά ώστε η υγεία να γίνει υπόθεση πάλης και αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να μη θεωρείται υπόθεση των υγειονομικών. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών προϋποθέτει την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουμε να κατανοηθεί ότι η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στην Πρόνοια, οι υπέρογκες πληρωμές των ασθενών για φάρμακα και εξετάσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία, οφείλονται στο ότι και ο τομέας αυτός προσανατολίζεται στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στο πώς οι εργάτες θα γίνουν ακόμα πιο φτηνοί για το κράτος και την εργοδοσία, πώς θα γίνει ακόμα περισσότερο η Υγεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο κ.ο.κ.

Για να είναι αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού, χρειάζεται να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το σύστημά του, την επιχειρηματική δράση στην Υγεία – Πρόνοια και συνολικά, να βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και τον πλούτου που παράγεται.

Χρειάζεται να απεγκλωβιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα από αποπροσανατολιστικές λογικές, π.χ. ότι μπορεί δήθεν να καλυτερεύσει για το λαό η κατάσταση στην Υγεία αν αλλάξει ο διοικητής, ο υπουργός, η κυβέρνηση, αν «ξανααποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο» η ΕΕ κ.τ.λ., όπως διατυμπανίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ,

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

•           Αγωνιζόμαστε: ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της π/θ κλινικής και του Τ.Ε.Π. με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη. Να δώσει άμεση λύση.

•           Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια-φάρμακο για όλο το λαό.

•           Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Νέο οργανισμό του νοσοκομείου που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.

•           Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός-συμβασιούχος.

•           Άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

•           Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

•           Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

•       Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Το Δ.Σ.

ΙΟΥΝΗΣ 2018