Στο Θέρμο η δεύτερη συνάντηση του έργου «Cross the Gap»

483
Στο Θέρμο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «Cross the Gap – Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη». Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου (9:30-14:00).
Σκοπός της είναι να γίνει συζήτηση με τους εταίρους για την πρόοδο του έργου, ιδίως όσον αφορά την υλοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του. Οι εταίροι θα παρουσιάσουν εν συντομία την ανάλυση των μοντέλων κοινωνικής προσβασιμότητας, τις παρεμβάσεις φυσικής και εικονικής προσβασιμότητας και τα σχέδια πολιτιστικών δράσεων που εκτελούνται. Θ’ αναλυθούν επίσης ενημερωμένες παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο των δραστηριοτήτων του και θα συμφωνηθούν περαιτέρω βήματα σημαντικά για την υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμος του Bitonto είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Έργου. Το Πρόγραμμα αριθμεί ακόμη δύο Ιταλούς συνεργάτες, τον Δήμο του Lecce και την Factory Accociation καθώς και δύο Έλληνες εταίρους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το, Δήμο Θέρμου. Συνεργαζόμενος συνεργάτης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας.
Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του “Άξονα 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση” του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας, προβλέπει νέα μοντέλα παρέμβασης για τη διατήρηση της κοινωνικής ένταξης στην Απουλία και στην Ελλάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την αντίστοιχη εικονική και την σύνδεση πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την κοινωνική ζωή.