Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΣτο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου ο Γ. Παπαναστασίου με μαθητές από Τουρκία, Νορβηγία...

Στο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου ο Γ. Παπαναστασίου με μαθητές από Τουρκία, Νορβηγία και Πολωνία

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...

Το σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου μαζί με μαθητές από Τουρκία, Νορβηγία και Πολωνία.

Οι μαθητές είναι προσκεκλημένοι του 5ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θεματική «Σύγχρονα Σχολεία – Πράσινες Πρακτικές».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου μαζί με τους Αντιδημάρχους Μίμη Σκορδόπουλο και Βασίλη Φωτάκη ξενάγησαν τον Διευθυντή του 5ου ΓΕ.Λ. Φώτη Λαζαρίνη και τους μαθητές στο υψηλών προδιαγραφών κτίριο και εξήγησαν ότι η κατασκευή του προβλέπει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ που εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία, εξωτερική θερμομόνωση, στέγη με φυτεμένο δώμα, φωτιστικά νέας τεχνολογίας, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

«Το Αγρίνιο, σε λίγους μήνες, θα έχει ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, πρότυπο για όλη την Χώρα. Με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών απαντά στην ανάγκη για ένα φιλικό προς το περιβάλλον, πράσινο κτίριο. Κάνουμε μια μεγάλη επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον. Οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και να εξοικονομούμε πολύτιμους πόρους. Με πράξεις εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα