Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Ο κλάδος των κυλικείων ψυχορραγεί»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Ο κλάδος των κυλικείων ψυχορραγεί»

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Ο Σταύρος Καραγκούνης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαμε δήλωση του ζητά τη στήριξη του κλάδου των σχολικών κυλικείων. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με τις οικονομικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται δημιουργώντας έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό και μεγάλη ανασφάλεια στον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.Παράλληλα σημειώνει πως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να παρέμβει με άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου και να μην πετάξει στον δρόμο χιλιάδες νοικοκυριά.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του:
«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19 σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις έπληξαν τα σχολικά κυλικεία πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον κλάδο.
Με έκδηλη αγωνία οι εργαζόμενοι των σχολικών κυλικείων ανησυχούν για την επόμενη μέρα και βαδίζουν σε ένα αβέβαιο μέλλον, με τα κυλικεία να έχουν κατεβασμένα ρολά θεωρητικά έως τον Σεπτέμβριο, με τα προϊόντα τους να καταστρέφονται και με τις οικονομικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται δημιουργώντας έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό και μεγάλη ανασφάλεια στον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και σε όλη τη χώρα, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα πολλά νοικοκυριά τα οποία βιοπορίζονται από τα κυλικεία παρέχοντας τιςυπηρεσίες τους στα παιδιά μας.
Οι κάτωθι προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και φυσικά με τη  συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων μπορούν να συμβάλλουν στο διάλογο για την ενίσχυση του κλάδου των κυλικείων προκειμένου να σταθούν όρθια από την οικονομική και εργασιακή «λαίλαπα» πουέχει αρχίσει να διαδέχεται την υγειονομική κρίση. Συγκεκριμένα:
  1. Ένταξη σε μηνιαία αποζημίωση του κλάδου έως την επαναλειτουργία του.
  2. Κατάργηση προκαταβολής φόρου για το τρέχον έτος
  3. Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στον κλάδο που γιαφέτος δε λειτούργησε περισσότερες από 90 μέρες λόγω της εποχικής γρίπης και της πανδημίας.
  4. Αυτοδίκαια παράταση τουλάχιστον για δυο έτη όλων των συμβάσεων μίσθωσης σχολικού κυλικείου εφόσον επιθυμεί ο επαγγελματίαςκαι λύση της συνεργασίας πριν τη λήξη της σύμβασης σε περίπτωση που ο κυλικειάρχης επιθυμεί να μη συνεχίσει τη λειτουργία του κυλικείου λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία.
  5. Εξέταση της δυνατότητας συμμετοχής των επαγγελματιών σχολικών κυλικείων σε προγράμματα ΕΣΠΑ με κριτήρια επιλεξιμότητας που δύναται να πληροί ο  κλάδος.
Ο κλάδος των κυλικείων ψυχορραγεί από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, χωρίς εισόδημα και χωρίς τρόπο να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει, ενώ παραμένει αβέβαιη η επαναλειτουργία τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να παρέμβει με άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου και να μην πετάξει στον δρόμο χιλιάδες νοικοκυριά».
spot_img

Πρόσφατα άρθρα