Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΨήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Date:

Σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: Δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου,...

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Β.Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη ,...
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 3ης Μαρτίου 2023, με αφορμή με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, το οποίο έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου διαβιβάζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους γονείς και στους οικείους των νεκρών. Δεν είναι ώρα της σιωπής, είναι ώρα της φωνής και του αγώνα για την πραγματική δικαίωση των νεκρών. Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω απ’ όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.
Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν δυστύχημα που οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», όπως προκλητικά επιχειρεί να μας πείσει η κυβέρνηση. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Ανείπωτη θλίψη βιώνουν οι δεκάδες οικογένειες των αθώων θυμάτων και μαζί τους όλος ο ελληνικός λαός για την πολύνεκρη τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ταυτόχρονα όμως μας πλημμυρίζει και τεράστια οργή. Ένοχοι είναι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου.»

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ
Κωνσταντάρας Σπυρίδων
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωστακόπουλος Νικόλαος
spot_img

Πρόσφατα άρθρα