Πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου στην εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Καραγκούνη

823

  Σε μια κατάμεστη η αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Μνήμης για τον αείμνηστο πολιτικό και γιατρό Αιτωλοακαρνάνα Ανδρέα Καραγκούνη.  Η πρόσελευση του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη.  Φίλοι από την πολιτική σκηνή, αυτοδιοικητικοί , εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλός κόσμος τίμησαν με την παρουσία τους τον αείμνηστο Αιτωλοακαρνάνα, πολιτικό και ιατρό.

Τη ζωή, το έργο και την πολιτική διαδρομή του Ανδρέα Καραγκούνη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας τίμησαν, το απόγευμα της Τετάρτης 27.2.2019,  το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.   Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Μπακογιάννης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Βασίλης Γολεμάτης, Γιώργος Ζωγράφος και Βάσσης Λαοκράτης, οι οποίοι ανέπτυξαν πτυχές της προσωπικότητας του Ανδρέα Καραγκούνη. Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Ο Γιατρός Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε στη Βόνιτσα το 1943 και έφυγε από τη ζωή στις 26 Φεβρουαρίου 2012. Διετέλεσε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Καραγκούνης έγινε μέλος της νεολαίας της ΕΡΕ προδικτατορικά και μεταπολιτευτικά της ΟΝΝΕΔ. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη στις εκλογές που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς και σε εκείνες του 1990. Στις 3 Δεκεμβρίου 1992 διορίστηκε υφυπουργός Γεωργίας, θέση στην οποία παρέμεινε ως τις 12 Οκτωβρίου 1993. Επανεξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1993, 1996 και του 2004.