Προληπτική εκκένωση στο Άνω Κεράσοβο λόγω των κατολισθήσεων

175
Συνεχίζονται οι αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου,  προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές . Μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και  κατολισθήσεων, οι ζημιές είναι μεγάλες και εκτείνονται σε πολλά τοπικά διαμερίσματα.
Σήμερα, με εντολή Δημάρχου Αγρινίου εκκενώνεται τμήμα στο Άνω Κεράσοβο και τη Μεσσάριστα για προληπτικούς λόγους.
Συνολικά στον Δήμο Αγρινίου έχουν καταγραφεί σοβαρές καταστροφές σε όλες τι δημοτικές ενότητες  και έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα  καθιζήσεων και καταπτώσεων βράχων.
Ο κ. Παπαναστασίου ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη για να εκτιμηθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία ανέφερε στη Δημοσιογράφο Δήμητρα Λαοπόδη ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν είναι πολύ σοβαρά.  Εκτός από τις κατολισθήσεις η γη έχει ανοίξει σε πολλά σημεία γεγονός που μαρτυρά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γεωλογικό φαινόμενο.
Αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Αγρίνιο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών  Ευθύμης Λέκκας ο οποίος κλήθηκε προσωπικά από το δήμαρχο να  εκτιμήσει το γεωλογικό φαινόμενο ενώ ενημερώθηκε και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος (Facebook)