Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΠράξη ανθρωπιάς και προσφοράς από την εικαστικό Αργυρώ Φιλίππου

Πράξη ανθρωπιάς και προσφοράς από την εικαστικό Αργυρώ Φιλίππου

Date:

Σχετικά άρθρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μνήμες προσφύγων του ’22

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό...

Το ΠΑΣΟΚ εκτός γραμμής του συστήματος

Άρθρο του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας, Γιώργου...

Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ρίτσου

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ – ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023

Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου,...
 Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη και σπάνια  πρωτοβουλία προχώρησε η εικαστικός Αργυρώ Φιλίππου.  Από μια απλή σκέψη μιας νοσηλεύτριας  κι έπειτα από συζήτηση με τον Δ/ντη της Παιδιατρικής Κλινικής  κο Θ. Κανελλόπουλο, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη δράση.
Η Αργυρώ ζωγράφισε αφιλοκερδώς  τους τοίχους  στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου !!! Με αυτό τον τρόπο χάρισε ένα χαρούμενο και παράλληλα ξεχωριστό τόνο και χρώμα στους χώρους της κλινικής  , ώστε να προσφέρουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Από μια σκέψη γεννήθηκε μια πράξη αγάπης και προσφοράς!
Ευτύχημα που αυτή η σκέψη εκφράστηκε στο πιο κατάλληλο άτομο και πήρε σάρκα και οστά και ολοκληρώθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχαήλ Σερασκέρης είπε τα εξής:
Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, αποκτά ένα διαχρονικής αξίας κόσμημα.
Ευγενική προσφορά της εικαστικού κ. Αργυρώς Φιλίππου, που με δική της πρωτοβουλία, έξοδα και κόπο, φιλοτέχνησε όλους τους τοίχους της Κλινικής.
Τι μας είπε όταν είδε τους λευκούς τοίχους; Αφήστε με να το κάνω. Και μετά μας ευχαρίστησε για την …ευκαιρία που της δώσαμε!
Δεν της δώσαμε καμία ευκαιρία, εκείνη μας έδωσε. Να θυμηθούμε ότι μόνο οι ικανοί επιδεικνύουν σεμνότητα και απλότητα. Γιατί το μεγαλείο της ψυχής, είναι η μόνη πανανθρώπινη διάσταση που μπορεί να ξεδιπλωθεί άνετα στα πιο λίγα τετραγωνικά μέτρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, εκφράζει την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ όλων μας!
Η νοσηλεύτρια της κλινικής, Χριστίνας Κατσούπη  αναφέρει τα εξής: «Θέλω να σάς πως κάτι….. Μία μέρα περπατούσα στης βιτρίνες του Αγρινίου , χαζεύοντας διακρίνω σε κάποιες τζαμαρίες όμορφες ζωγραφιές διαβάζω την υπογραφή κάτω από κάθε ζωγραφιά Φιλίππου Αργυρώ δεν την ξέρω, ….όμως την ακολουθώ στο fb και αμέσως μου ξυπνάει μια ωραία ιδέα. Ένα μύνημα….συναντήσει με την Αργυρω για να φτιάξει μια όμορφη ζωγραφιά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου . Αμέσως μετά το τηλεφώνημα τής συναντηθήκαμε στην παιδιατρική κλινική για να μιλήσουμε τη μπορεί να μας φτιάξει.. διακρίνω στο πρόσωπο τής αγάπη, χαρούμενα μάτια και σκεπτική…… Αργυρώ σέ παρακαλώ πες τη θα μας φτιάξεις και πόσο πρέπει να πληρώσουμε εμείς από δικιά μας προσφορά οι νοσηλεύτριες..η Αργυρώ ακόμη στέκεται στο διάδρομο της παιδιατρικής σκεπτική……. λέω οοοχχχ…… όμως ήμουν αποφασισμένη. Τελικά η Αργυρώ Φιλίππου είπε ναι θα σάς κάνω……. κάτι αλλά δεν θέλω τίποτα …. τίποτα τίποτα μου απαντάει ξέρω αυτό το καιρό το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό περνούσε δύσκολα γι’αυτό λοιπόν θα σας δώσω χρώμα για τα παιδιά που νοσηλεύονται και αγάπη. Πραγματικά πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγάπη, εκπέμπουν καλοσύνη, προσφορά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ…. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ πολύ πολύ πολύ Αργυρώ. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε σε χώρους σε ανθρώπους και να χαμογελάμε» .
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό με όλες τις τοιχογραφίες:

spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα