Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕκδηλώσειςΠραγματοποιήθηκε η 6η  μηνιαία συνάθροιση στον Άη Γιάννη της Σπολάϊτας Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε η 6η  μηνιαία συνάθροιση στον Άη Γιάννη της Σπολάϊτας Αγρινίου

Date:

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Καραμητσόπουλος (5/1/1965 – 15/4/2011)

Κύριε Θάνατεσυμμαθητή του φόβου,όταν έρθεις πιο κοντάστο πνεύμα μουθα...

“ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”: Ένα τραγούδι αφιέρωμα στην ομότιτλη κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού

Μέλη του Φιλοσοφικού Καφενείου Αγρινίου δημιουργούν το τραγούδι "ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"...

Εγκαταστάθηκαν τα νέα «έξυπνα» φωτιστικά led στην παραλιακή οδό της Αμφιλοχίας 

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Αμφιλοχίας η αντικατάσταση των συμβατικών...

Ναυπάκτος: Θρησκευτική κατάνυξη στο λιμάνι την Μεγάλη Παρασκευή

Θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη θα βιώσουν και φέτος όσοι...

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας,

φωτογραφίες Δήμητρα Τσιρώνη

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025, στις 11:00 το πρωί, έγινε η 6η σύναξη στον Ιερό Ναό του Αη Γιάννη της Σπολάϊτας Αγρινίου με θέμα: «Η ερμηνεία του αποστολικού αναγνώσματος και του ευαγγελικού αναγνώσματος της Νεκρωσίμου Ακολουθίας».

Κατά το τρέχον Ιεραποστολικό έτος 2024-2025, αυτή ήταν η 6η που πραγματοποιήθηκε από τις 10 συναντήσεις του προγράμματος.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου κύριος Κωνσταντίνος Ανδ. Ζώης,  ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κύριος Βασίλειος Καραμάνης, πολλοί κάτοικοι της Σπολάϊτας, καθώς και πολλοί επισκέπτες από το Αγρίνιο.

Όλοι φιλοξενήθηκαν στο αρχονταρίκι, όπου ήταν αναμμένο το τζάκι που σκορπούσε ζεστασιά στον χώρο, καθώς οι τελευταίες μέρες του Μάρτη ήταν σχετικά κρύες. Και όπως πάντα οι φιλόξενες εθελόντριες κυρίες της Σπολάϊτας πρόσφεραν καφέδες, ζεστά τσάγια, αναψυκτικά, νερά και σπιτικά γλυκίσματα σε όλους.

Ο Παπά Σπύρος Καπελλάκης εφημέριος της Τοπικής Κοινότητας της Σπολάϊτας και ο πατέρας Καλλίνικος από την Μητρόπολη Αγρινίου, μίλησαν στην μηνιαία συνάντηση.

Ο Παπά Σπύρος ερμήνευσε τα εκκλησιαστικά κείμενα με απλή γλώσσα που κατανοούν οι πάντες και που μιλάει κατ’ ευθείαν στην καρδιά των πιστών.

Απομένουν ακόμα οι παρακάτω 4  συναντήσεις μέχρι το καλοκαίρι, που η κάθε μια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο χειμώνας μένει πίσω και προχωράμε στους ανοιξιάτικους μήνες και έρχονται περισσότεροι άνθρωποι.

Ας θυμίσουμε εδώ το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες:

Κυριακή 27 Απριλίου 2025, 11:00 το πρωί, 7η σύναξη με θέμα «Δέηση και συγχωρητική ευχή».

Κυριακή 18 Μαΐου 2025, 11:00 το πρωί, 8η σύναξη με θέμα «Απόλυση και ασπασμός».

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025, 07:30 το απόγευμα θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2025, 07:00 το πρωί, Θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Α.Κ.Κ.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα