ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

319
Σε προηγούμενα άρθρα μου αναφέρθηκα στο πολίτευμα της χώρας μας, αν θα είναι ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Θα επανέλθουμε σήμερα για να ζητήσουμε απ’ την Κυβέρνηση πάλι και με επιμονή, να κάνει το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ αλλά και για ν’ αναφέρουμε τα τεκταινόμενα του ενός ή του άλλου ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
Τί είναι το πολίτευμα της Προεδρικής Δημοκρατίας και τί είναι το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας.
Στο πρώτο πολίτευμα, που το έχουμε για πολλά χρόνια, έχουμε πολλές, μα πάρα πολλές επιφυλάξεις.
Έχουμε πολλές ανακατωσούρες με την εκλογή Προέδρου από τα κόμματα και πολλές ανωμαλίες.
Πέρα από αυτό εδώ και κάμποσα χρόνια έχουμε συνταξιοδότηση πολλών Προέδρων με συντάξεις πολύ ωραίες που πολλοί απ’ αυτούς παίρνουν και τις επαγγελματικές συντάξεις τους και τώρα στην εποχή των οικονομικών περιορισμών οι πρώην Πρόεδροι αμείβονται με δύο ή τρεις συντάξεις και ο απλός Έλληνας με μία και ελαττωμένη.
Μ’ αυτό τον τρόπο υπάρχουν πάλι παράπονα και ανισότητες τέτοιες που δημιουργούν Έλληνες δυσαρεστημένους και αγανακτισμένους, ενώ κάποιοι πολιτικάντηδες πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας ζουν πλουσιοπάροχα με τη σύνταξη του πρώην Προέδρου που λαμβάνουν και τις άλλες επαγγελματικές συντάξεις που λαμβάνουν, σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες που λαμβάνουν μία και πετσοκομμένη σύνταξη.
Βέβαια, δεν είναι αυτό το πολύ σοβαρό που συμβαίνει με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι η ανακατωσούρα που δημιουργείται μέχρι να επιλεγεί και να ψηφιστεί, οι συμφωνίες που γίνονται μεταξύ των κομμάτων και των Βουλευτών και οι υποχρεώσεις που λαμβάνουν απέναντι στα κόμματα και τους Βουλευτές.
Και όταν τελικά καταλήγουν σε κάποιον αρχίζουν νέοι αγώνες για να τον πάρουν με το μέρος τους τα κόμματα και η περισσότερη πολιτική κίνηση δημιουργείται γύρω απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφήνονται τα άλλα σημαντικά θέματα της πατρίδας και περιοριζόμενοι οι πολιτικοί στα θέματα γύρω απ’ τον εκάστοτε επιλεγμένο Πρόεδρο στα πρόσωπα και στα κομματικά.
Είναι καιρός πλέον να δούμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ σαν Έλληνες που μας ενδιαφέρει η πρόοδός της και τα θέματά της, όπως παρουσιάζονται τώρα έπειτα από μια δεκαετία μνημονίων, φτώχειας και ανακατωσούρας και μη γνήσιας τίμιας και καθαρής Δημοκρατίας.
Κύριε Μητσοτάκη, επιλέχτηκες απ’ τους Έλληνες να είσαι ΔΙΚΑΙΟΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ για έναν τόπο που επίμονα ζητά να αποφασίζει ο ίδιος για βασικά θέματα, όπως είναι το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, οι συμφωνίες που έπειτα από πιέσεις, εκβιάσεις και συμφέροντα που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και όλη η ανακατωσούρα που δημιούργησε στο Κράτος σε βασικούς νόμους σε παιδεία και σε ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Αυτά όλα ξεκινούν από ένα ΔΙΚΑΙΟ και ΤΙΜΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του Ελληνικού λαού για τρία βασικά θέματα που αφορούν την ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.
ΔΕΥΤΕΡΟ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
και ΤΡΙΤΟ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Στις εκλογές που έγιναν ο λαός αποφάσισε να εκλέξει μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα κυβερνάει το λαό Εθνικά – Δημοκρατικά και Δίκαια για την επόμενη τετραετία και τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Έτσι η επόμενη κίνηση της παρούσας Κυβέρνησης είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μάθει και να ψηφίσει έπειτα από ελεύθερη διακίνηση ιδεών τί είναι το καλύτερο και συμφερότερο για τον τόπο στα θέματα που θα τεθούν στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Θωμάς Μπαλαούρας
Συντ/ρχης ε.α.