Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΠαρουσίαση του έργου: Αντικατάσταση αγωγών υδροδότησης Μακρυνείας – Στράτου και Αγ. Κων/νου

Παρουσίαση του έργου: Αντικατάσταση αγωγών υδροδότησης Μακρυνείας – Στράτου και Αγ. Κων/νου

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...

Το  σημαντικό  έργο της αντικατάστασης τμήματος του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της  Μακρυνείας και τμημάτων αγωγών των Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κων/νου καθώς και το  σύστημα τηλεμετρίας,   παρουσίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Ιωάννη Φαρμάκη.

«Κάνουμε έργα για τις επόμενες γενιές. Ολοκληρώθηκε μια ακόμη παρέμβαση ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας. Δεν θα κουραστώ να τονίζω ότι υλοποιούμε έργα υποδομής που καλύπτουν μεγάλο εύρος όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνουμε τις εμβληματικές παρεμβάσεις  μας και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υδροδότησης  σε Στράτο, Άγιο Κωνσταντίνο και τμήματος της Μακρυνείας. Παράλληλα με το σύστημα τηλεμετρίας  επεκτείνουμε την παρακολούθηση  και επόπτευση του δικτύου υδροδότησης. Με τη λειτουργία του συστήματος τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως   παρακολούθηση και λειτουργία των δεξαμενών, των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων με συνέπεια την ταχύτερη επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΑ για την επισκευή των βλαβών αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου και περιορισμό της κατασπατάλησης νερού»,  ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα το έργο περιλάμβανε αντικατάσταση :

  • τμήματος του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις  Παπαδατες ,  συνολικού μήκους 4.450 μέτρων
  • του  κλάδου προσαγωγής του νερού στις κεντρικές δεξαμενές του Αγ Κων/νου συνολικού μήκους 500 μέρων
  • τμήματος του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας της Δ.Ε.  Στράτου συνολικού μήκους 230 μέρων που βρίσκεται στην περιοχή της γέφυρας Αχελώου.

 Ήδη ολοκληρώθηκε η  εγκατάσταση των συστημάτων τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης  και η  κατασκευή 17 νέων Περιφερειακών Σταθμών Ελέγχου (ΠΣΕ) Οι  νέοι σταθμοί  τοποθετήθηκαν σε 10 δεξαμενές, 3 αντλιοστάσια, 2 γεωτρήσεις και  2 διυλιστήρια νερού που λειτουργεί η ΔΕΥΑΑ.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ιωάννης Φαρμάκης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου και ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο Κ.Κιτσοπάνο,  τον  Διευθυντή Χρ.Κωστάκη και τα στελέχη της επιχείρησης για το συντονισμό των εργασιών :

“Βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα αφού οι παλαιοί αγωγοί, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες και διαρροές,  θα αντικατασταθούν από σύγχρονους με στόχο τη μείωση των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και της κατασπατάλησης του νερού.  Η παρούσα προμήθεια είναι μία ακόμη ενέργεια που συμβάλει στην ψηφιακή μετάβαση της ΔΕΥΑΑ καθώς με αυτή ψηφιοποιείται η λειτουργία ενός ακόμη τμήματος των εγκαταστάσεών της».

spot_img

Πρόσφατα άρθρα