Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρειαΠαραλαβή είκοσι νέων οχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Παραλαβή είκοσι νέων οχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Date:

Σχετικά άρθρα

Ο Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Το Αγρίνιο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη στις 9...

Στις 25 Ιουλίου το Τριχωνιώτικο αντάμωμα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριχωνίου η “Αγία Παρασκευή”...
Στη διαδικασία παραλαβής είκοσι νέων οχημάτων που αποκτήθηκαν με τη διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (operational leasing), παραβρέθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και Βασίλη Γιαννόπουλο (Π.Ε. Ηλείας), τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέα Φίλια και τον Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκη Παπαδόπουλο.
Τα νέα οχήματα
Aνανεώνουν σε σημαντικό βαθμό το στόλο οχημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παραλήφθηκαν για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας σε ορεινές και δύσβατες αγροτικές περιοχές.
 «Για την Περιφερειακή μας Αρχή η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφέρειας στις μετακινήσεις τους είναι υψίστης προτεραιότητας. Η ανανέωση του στόλου οχημάτων  με τη διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά από οφέλη που προκύπτουν τόσο για την Περιφέεια, όσο και για τους παραλήπτες, υπηρεσιακούς και κοινωνικούς φορείς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι με την ανανέωση του στόλου εξασφαλίζεται οικονομία κλίμακας που αφορά τόσο στην απαλλαγή της Περιφέρειας από έξοδα για αγορές, τέλη, ασφάλιστρα, δαπάνες ελαστικών και σέρβις των οχημάτων, αλλά και από τη χρήση φθηνότερου καύσιμου υλικού καθώς και από έξοδα (αμοιβές εργασίας και ανταλλακτικά) συντήρησης.

Παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανση και της εκπομπής ρύπων ανά όχημα, καθώς πρόκειται για οχήματα νεότερης γενιάς και πιο σύγχρονης τεχνολογίας.
Επίσης, βελτιώνεται η αποδοτικότητα και ενίσχυση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο με τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης κάθε οχήματος που θα παρουσιάσει βλάβη, όσο και με τη χρήση ντίζελ που δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω χρήση των οχημάτων λόγω μικρότερης κατανάλωσης λίτρων ανά χιλιόμετρο.

Εξάλλου, με τη σταδιακή απόσυρση των παλαιότερων οχημάτων και, έπειτα από έλεγχο καταλληλότητας, ορισμένα εξ αυτών παραχωρούνται  για ηπιότερη χρήση και  κάλυψη μετακινήσεων μικρότερων αποστάσεων σε κοινωνικούς φορείς της περιοχής, οι οποίοι τα έχουν ζητήσει με αποφάσεις των διοικητικών τους οργάνων και έχει εγκριθεί η δωρεά-διάθεση αυτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα