Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΠανεπιστήμιο: Με επιτυχία η διάλεξη του Σταύρου Μπένου (φωτό & βίντεο)

Πανεπιστήμιο: Με επιτυχία η διάλεξη του Σταύρου Μπένου (φωτό & βίντεο)

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθές Τετάρτη, η διάλεξη του κ. Σταύρου Μπένου στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Αγρίνιο. Θα ακολουθήσει σειρά σεμιναρίων κάθε πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα και θα υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις πριν από κάθε διάλεξη για τους ομιλητές και τις ώρες πραγματοποίησης αυτών.

Συμμετείχαν στην διάλεξη, φορείς και ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό πολίτες όπου εξέφρασαν και τις απόψεις τους στον διάλογο και τις τοποθετήσεις μετά την διάλεξη.

Ο κ. Μπένος στην αρχή της ομιλίας του απευθυνόμενος στην παριστάμενη κα Μαρία Τσούτσου, της αφιέρωσε την εκδήλωση διότι όπως ο ίδιος τόνισε απευθυνόμενος στην ίδια,  η κα Τσούτσου αποτελεί γνήσιο υπόδειγμα Αειφορίας, γιατί αφιέρωσε όλη τη ζωή της και τον εαυτό της στον άνθρωπο μέσω του τεράστιου έργου που έχει επιτελέσει στο «Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα».

Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Γιάννης Σελιμάς , Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Μίλησε για τις συνέργειες του ΟΦΥΠΕΚΑ με το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλες δράσεις της Μονάδας.

Η κα Βασιλική Καραπαππά, γεοπώνος. Ο κ. Ηλίας Ντζάνης γεωπόνος. Μέλη της κίνησης Δρώ. Η κα Μαρία Τσούτσου Ιδρύτρια του Εργαστηρίου για νέους με νοητική υστέρηση , “Παναγία Ελεούσα”. Ο κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, δικηγόρος,  π. Δήμαρχος Θεστιέων , ενεργός αυτοδιοικητικός και γνωστός για τις περιβαλλοντικές του δράσεις και στοχεύσεις. Καθώς και άλλοι πολίτες.

Λίγα λόγια για τις θεματικές των σεμιναρίων

Η θεματική της σειράς των σεμιναρίων της πρώτης χρονιάς του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας θα αφορά στην «Αειφορία» (συμβολικά, μιας και σχετίζεται άμεσα με τον τίτλο του Τμήματος), η οποία θα εξεταστεί στις διάφορες πτυχές της. Οι προσκεκλημένοι γι‘ αυτό τον λόγο εισηγητές θα είναι αξιόλογες προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών, της πολιτικής, της διοίκησης κλπ.

Ο όρος Αειφορία αναφέρεται για πρώτη φορά στον Σοφοκλή και έχει υιοθετηθεί από την επιστήμη της δασοπονίας ως μια συγκεκριμένη μέθοδος διαχείρισης του δάσους, κατά την οποία “όταν αφαιρείται από το δάσος όγκος ξύλου ίσος ή και λιγότερος με αυτόν που έχει παραχθεί κατά το θεωρούμενο διάστημα, λέγεται ότι το δάσος αειφορεί”» (Αγγελίδης και άλλοι, 2004).

Η σειρά αυτή των σεμιναρίων, που οργανώνεται από το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, ακολουθεί τα πρότυπα Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε διεθνές επίπεδο, όπου οργανώνονται τέτοιου είδους σεμινάρια με σκοπό την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός πόλου σκέψης, προβληματισμού και επικοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται ευρύτερα με σύγχρονα θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στη γεωργία, και πως αυτή διαμορφώνεται ώστε να καλύψει τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος

  • σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει,
  • σε ένα περιβάλλον που στις μέρες μας η προστασία του αποκτά ιδιαίτερη σημασία,
  • σε ένα περιβάλλον που θα πρέπει να είναι μέρος, ως μια ισχυρή συνιστώσα, της παραγωγικής διαδικασίας για να επιτευχθεί τελικά το «Αειφόρο».

Αγγελίδης Ζ. και άλλοι. (2004). Περιβαλλοντική εκπαίδευση: Εκπαίδευση για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Θεσσαλονίκη.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθείστε μερικά Βίντεο απο την εκδήλωση:


spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img