Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΟδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για νέο φορολογικό νομοσχέδιο: «Αρκετά με τα παιχνίδια στην...

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για νέο φορολογικό νομοσχέδιο: «Αρκετά με τα παιχνίδια στην πλάτη μας»

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

«Με έκπληξη γίναμε πρόσφατα κοινωνοί της πρόθεσης της κυβέρνησης να εισάγει τον αναχρονιστικό θεσμό των τεκμηρίων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ένα μέσο το οποίο δοκιμάστηκε την προηγούμενη δεκαετία και απέτυχε παταγωδώς», τονίζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία γνωστοποιεί την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 22/11.

Αναφέρει εν συνεχεία η σχετική ανακοίνωση:

«Είναι δεδομένο ότι η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα και οδηγεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού σε αφανισμό.

Είναι ο θάνατος της μεσαίας τάξης που όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και έχει στοχοποιηθεί από την εποχή των μνημονίων και εντεύθεν.

Θα περίμενε κανείς αυτή η κυβέρνηση να έδειχνε αξιοπιστία λόγων και έργων, αφού προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα βάλει νέους φόρους, αλλά θα μειώσει και τους υφιστάμενους.

Αν ανατρέξει στα κιτάπια της , θα αντιληφθεί ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο , τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία .

Είναι πολύ εύκολο μέσω των ψηφιακών εργαλείων να διαπιστώσει ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων.

Σ’ αυτούς δίνει τη χαριστική βολή.

Ακόμη χειρότερα χαρακτηρίζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες στοχοποιώντας τους αδιακρίτως.

Δεν φτάνει όμως αυτός ο παραλογισμός.

Προσδιορίζουν το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα με βάση τα ακκαθάριστα έσοδα συνυπολογιζομένων των ασφαλιστικών εισφορών και το συνδέουν με το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος και με το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας , με βάση συντελεστή , όταν ο ετήσιος τζίρος είναι μεγαλύτερος από το μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του εκάστοτε ΚΑΔ.

Αποκορύφωμα όλων είναι η επιδότηση μέχρι 3000 ευρώ καταγγελιών, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε στρεβλώσεις τον κοινωνικό ιστό, αφού αναπτύσσει μια νοοτροπία καταγγελίας  για προσωπικό όφελος και κέρδος του καταγγέλλοντα.

Ως εδώ!!!Αρκετά με τα παιχνίδια στην πλάτη μας. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας που αφορά την ύπαρξη και την αξιοπρέπειά μας.

Απατούμε από την κυβέρνηση :

  • Να πάρει πίσω τον αναχρονιστικό θεσμό των φορολογικών τεκμηρίων.
  • Να καλέσει ΑΜΕΣΑ όλους τους φορείς να καταθέσουν προτάσεις , προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να εξομοιωθούν με αντίστοιχους γειτονικών χωρών.
  • Να στηρίξει έμπρακτα τον τομέα της στοματικής υγείας , δίνοντας τουλάχιστον τη δυνατότητα της πρόληψης σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό με προγράμματα παρόμοια του Dentist Pass.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας σε συντονισμό και με άλλους φορείς και συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 22/11/2023.

Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου 

   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

spot_img

Πρόσφατα άρθρα