Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκδηλώσειςΟ υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου  Δημήτρης Τραπεζιώτης στην ορκωμοσία  των φοιτητών στα Πανεπιστημιακά...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου  Δημήτρης Τραπεζιώτης στην ορκωμοσία  των φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Χθες, Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των προπτυχιακών φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την τελετή της ορκωμοσίας των φοιτητών τίμησε με την παρουσία του ο υποψήφιος δήμαρχος  Αγρινίου κύριος Δημήτρης Τραπεζιώτης. Στο τέλος της ορκωμοσίας ο κ. Τραπεζιώτης,  συναντήθηκε με τους καθηγητές,  όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των τμημάτων και οτιδήποτε αφορά στην ακαδημαϊκή  κοινότητα και μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που θα πρέπει να έχει η αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Αγρινίου και στις ουσιαστικές  σχέσεις που θα έπρεπε να διέπουν τον Δήμο με το Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο κ. Κεχαγιάς Γεώργιος, καθηγητής- κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και ο κ.  Τσιάμης Γεώργιος, καθηγητής του Τμήματος  Αειφορικής Γεωργίας και αντιπρόεδρος του τμήματος,  είχαν μια σύντομη αλλά ουσιαστική συζήτηση για τα χρόνια προβλήματα του Πανεπιστημίου, τις παραλείψεις και τις διαχρονικές ευθύνες , που έχουν οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας και στην απουσία των απαιτούμενων υποδομών ώστε να θεμελιωθεί το Πανεπιστήμιο στην πόλη μας .

 Οι ορκωμοσίες αφορούσαν συγκεκριμένα στα τμήματα:  Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων) στο οποίο ορκίστηκαν 56 προπτυχιακοί-διδάκτορες καθώς επίσης και στο τμήμα Αειφορικής Γεωργίας Αγρινίου, (Μηχανικών Περιβάλλοντος) , στο οποίο ορκίστηκαν και πήραν το πτυχίο τους 30 προπτυχιακοί φοιτητές. 

Οι υπό ορκωμοσία φοιτητές συμμετείχαν στην τελετή με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πατρών στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο Σεφέρη 2. 

Το πτυχίο τους απονεμήθηκε, στη δημόσια αυτή τελετή ορκωμοσίας, ενώπιον των πανεπιστημιακών αρχών, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή με την τήβεννο του ιδρύματος.

Δηλώσεις του κ. Τραπεζιώτη στο παρακάτω βίντεο:

spot_img

Πρόσφατα άρθρα