Ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

759
Μετά από σχετική πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών & βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, επισκέφθηκε τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, για να διαπιστώσει πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε αυτές.

Τον κ. Καραμανλή συνόδευσαν οι βουλευτές του κόμματος κ. Μάριος Σαλμάς και κ. Κώστας Καραγκούνης, στελέχη της ΝΔ και εκπρόσωποι του Α’ και Β΄ Βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο και Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Επίσης, επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Χρυσοβεργίου, και Ζευγαρακίου, αλλά και το κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας.
Στον κ. Καραμανλή μεταφέρθηκε από όλους, η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από τις τελευταίες πλημμύρες, ενώ κατέστη σαφές ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας «πληρώνει» την διαχρονική αδιαφορία του Κράτους. Παράλληλα τονίσθηκε η ανάγκη άμεσης ανακούφισης και ουσιαστικής βοήθειας των πληγέντων από τις καταστροφές, τόσο σε επίπεδο οικιών, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων ενώ επισημάνθηκε και η τεράστια απώλεια φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Τέλος, από κάθε κατεύθυνση, επισημάνθηκε ως κατεπείγουσα η ανάγκη για επαναλειτουργία της Εθνικής Οδού στο ύψος της Κλεισούρας, το κλείσιμο της οποίας έχει «κόψει» τον Νομό μας στα δύο.
Σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Καραμανλής τόνισε –μεταξύ άλλων– τα εξής:
«Μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Στόχος της επίσκεψής μου είναι η λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το μέγεθος της ζημιάς. Το ίδιο θα περίμενε κανείς να είχε κάνει και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα δινόταν στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Τελικά, όμως, φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και το έργο θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018, αφού προγραμματίζεται να ακολουθηθεί χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία. Όπως ξέρετε, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε πάντα να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πέρα από την κριτική, καταθέτουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ζητάμε λοιπόν, από την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο αλλά να ακολουθήσει άμεσα το ευέλικτο πλαίσιο που προβλέπεται για τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του ΠΔ 60/2007 και το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, που επιτρέπουν μέσω «fast track» διαδικασίας να συναφθούν συμβάσεις με διαδικασία διαπραγμάτευσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη γραφειοκρατία!».