Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΟ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ : «ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ»

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ : «ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ»

Date:

Σχετικά άρθρα

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Καινούργιο

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε...

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...
«ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ»
Πίτσα Παπαδοπούλου
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
____________________
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3424/Β/2-7-2022 είναι γνωστό ότι όλοι οι δημόσιοι φορείς, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν στόχο μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δέκα τοις εκατό (10%) σε σχέση με τις καταναλώσεις της ίδιας/αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019.
Παρά την ρητή αυτή επιταγή του νόμου και την αντίστοιχη υποχρέωση του Δήμου είναι γνωστό σε όλους ότι στη νεότευκτη πλατεία παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Αιτ/νιας, μια πλατεία στο «πουθενά», σε μια περιοχή δηλαδή που δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχουν κατοικίες ούτε και καταστήματα, τα φωτιστικά είναι συνεχώς αναμμένα όλη τη νύχτα!!! Προφανώς ο Δήμαρχος διαφημίζει μια πλατεία για τη δημιουργία της οποίας όλοι απορούν. Ουδέποτε διατυπώθηκε αίτημα από τους κατοίκους του Δήμου για την κατασκευή της. Τέτοιες φωταψίες είναι περιττές σε ένα χώρο στον οποίο το ήμισυ και πλέον της επιφανείας του σφραγίστηκε με τσιμέντο, άσφαλτο και πλάκες αντί να φυτευτεί με ενδημικά φυτά όπως επιβάλλει η δέσμευση των Δημάρχων με το Σύμφωνο που υπέγραψαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Επίσης στο πάλαι ποτέ Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που βρίσκεται στο Καινούργιο (περιοχή Άη Γιώργης) ο φωτισμός παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο, σπαταλώντας ενέργεια «στο γάμο του Καραγκιόζη». Τι λέει και γι’ αυτήν τη σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας με την οποία επιβαρύνονται οι δημότες ο Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών / Εγκαταστάσεων και ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Δήμου Αγρινίου;
Τέλος ο φωτισμός στην πόλη θα έπρεπε να έχει ρυθμιστεί με τρόπο ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας δεδομένου ότι μετά τις 9 το βράδυ οι δρόμοι είναι άδειοι.
Στο Δήμαρχο Αγρινίου λοιπόν προκειμένου να επιληφθεί του θέματος για να σταματήσει η σπατάλη του ρεύματος, καθότι έχει αυξημένες προς τούτο υποχρεώσεις ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, θυμίζουμε και αφιερώνουμε εξαιρετικά το λαϊκό άσμα της συμπαθεστάτης αοιδού Πίτσας Παπαδοπούλου με τίτλο «Τζάμπα καίει η λάμπα».
Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ
Δικηγόρος
π. Δήμαρχος Θεστιέων
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img