Δέκα χρόνια απ’ όταν τον συναντήσαμε στο «Shrek», η Dreamworks Animation μάς κανονίζει ραντεβού με τον Γάτο που λατρεύει το γάλα κι αψηφά το φόβο σε ένα από τα καλύτερα animation της χρονιάς. Η ταινία κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος βλέποντας την ταινία είναι το υπέροχο στυλ του animation. Συνδυάζοντας με ίσως από τους πιο ευρηματικούς τρόπους την τεχνική του 2D με το 3D animation, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο technicolor αποχρώσεις, ο οποίος δίνει μια πραγματικά υπέροχη παραμυθένια αισθητική σε κάθε πλάνο. Αυτή την πρωτοποριακή τεχνική, την οποία απολαύσαμε για πρώτη φορά στο «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», φαίνεται πως την έχουν πάρει εδώ και την έχουν αναπτύξει σε κάτι το πραγματικά μαγευτικό, αναδεικνύοντας πλήρως το στυλ εκείνο ενός βιβλίου παραμυθιών.
Το στυλ αυτό όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που υιοθετεί από την ταινία αυτή. Χρησιμοποιώντας μια αρκετά δυναμική κάμερα για να σε βάλει μέσα στη δράση για να νιώσεις την ένταση που κρύβεται πίσω από κάθε υπέροχα σχεδιασμένο της καρέ, είτε αυτή διαδραματίζεται πάνω στις σκεπές των σπιτιών είτε μέσα σε σκοτεινά και στοιχειωμένα δάση, δίνει την ένταση και την αδρεναλίνη που χρειάζεται σε κάθε μια από αυτές να αναδειχθεί.