Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΟ Δήμος Ναυπακτίας κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για Αιολικούς Σταθμούς...

Ο Δήμος Ναυπακτίας κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για Αιολικούς Σταθμούς στις θέσεις «Ψωριάρης» και «Καστρουμάς»

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου κ.Βασίλη Γκίζα και της Οικονομικής Επιτροπής, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κατέθεσε προσφυγές κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που προβλέπουν την έγκριση περιβαλλοντικών όρων σε Αιολικούς Σταθμούς στις θέσεις «Ψωριάρης» και «Καστρουμάς».

Αναλυτικότερα, οι προσφυγές του Δήμου Ναυπακτίας κατατέθηκαν ήδη από τις 31.7.2023 και 2.8.2023 για την ακύρωση των αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και για κάθε άλλη πράξη, προγενέστερη ή μεταγενέστερη, που αφορούν αντίστοιχα στην κατασκευή και λειτουργία των έργων:

  1. Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Ψωριάρης» του Δήμου Ναυπακτίας, ΔΕ Πλατάνου και Δήμου Θέρμου, ΔΕ Θέρμου
  2. Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης, στη θέση «Καστρουμάς» των ΔΕ Ναυπάκτου και Πυλήνης του Δήμου Ναυπακτίας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Σύμφωνα με τις προσφυγές του Δήμου Ναυπακτίας, επιχειρούνται «μη νόμιμες επεμβάσεις» που είναι «προδήλως παράνομες» και θα πρέπει να ακυρωθούν. 

Και στις δύο περιπτώσεις επισημαίνεται ότι, υπονομεύεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις των συλλογικών οργάνων, όπως και του Δήμου Ναυπακτίας με σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα