Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑγρινίουΟ Δημήτρης Τραπεζιώτης στο Πανεπιστήμιο (video & φωτο)

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στο Πανεπιστήμιο (video & φωτο)

Date:

Σχετικά άρθρα

Βγήκε η απόφαση για τις κατασκηνώσεις των δήμων

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ για την ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας...

 Άγραφα: ΔΕΝ είναι αυτό Πράσινη Μετάβαση

Οι Πράσινοι-Οικολογία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 18 & 19.5...

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού πολιούχου του Λουτρού Αμφιλοχίας 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας...

Το νεότευκτο Πανεπιστημιακό Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που πρόκειται να λειτουργήσει στο Αγρίνιο από το νέο ακαδημαϊκό έτος οργανώνει σειρά σεμιναρίων με σκοπό την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη θεμελίωσή του και περαιτέρω στόχο τη δημιουργία ενός πόλου σκέψης, προβληματισμού και επικοινωνίας πάνω σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στη γεωργία ώστε να καλύψει τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος.

            Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2023, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο, εισηγητής ήταν ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και εκπρόσωπος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, με θέμα: «Η αειφορική γεωργία ως όχημα βιώσιμης ανάπτυξης».

            Επειδή η πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία βαίνει φθίνουσα και το Αγρίνιο που συνεχώς αποδυναμώνεται κινδυνεύει να σβήσει δυστυχώς από τον ακαδημαϊκό χάρτη, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, συμμετείχε ενεργά με παρέμβασή του στο εν λόγω σεμινάριο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, διότι η τοπική οικονομία χρειάζεται την επιστημονική καινοτομία και η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

            Στο τέλος του σεμιναρίου ο κ. Τραπεζιώτης αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Αγρινίου, με τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Μπένο και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας κ. Ν. Κούτσια.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα