Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΟ Αλέξης Γεωργούλης αύριο, Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, στο Μεσολόγγι

Ο Αλέξης Γεωργούλης αύριο, Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, στο Μεσολόγγι

Date:

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Τζωρτζόπουλος: Ένα έργο με υλικά απο τη Μακρόνησο…

της Καλλιόπης ΜΥΡΙΣΙΩΤΗ Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στο Αγρίνιο, του...

ΔΙΚΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΠΡΑΞΗ 2η : ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ημέρα πανυγειονομικής απεργίας η σημερινή, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με...

            Την Ιερή πόλη του Μεσολογγίου θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Γεωργούλης, προσκεκλημένος του Κέντρου Ελληνοϊταλικού Πολιτισμού Ι. Π. Μεσολογγίου “Nea Koinè”.

            Ο Αλέξης Γεωργούλης, συντονιστής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας φιλίας πολιτιστικών δημιουργών του Ευρ. Κοινοβουλίου, θα παρευρεθεί στην βραδυά που είναι αφιερωμένη στον Ιταλικό Φιλελληνισμό κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου και στον σύγχρονο ελληνόφωνο Ιταλό ποιητή, Fernando Pensa.

            Το Κ. Π. “Nea Koinè” επέλεξε να τιμήσει την Έξοδο ακριβώς την ημέρα που συμπληρώνονται 197 χρόνων από την ημέρα της Εξόδου, την 10η Απριλίου 1826.

Η 10η Απριλίου εκάστου έτους αποτελεί, για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ημέρα μνήμης και τιμής για όσους έδωσαν το αίμα τους για την ηρωική Έξοδο της πόλης. Η ομόφωνη απόφαση των Μεσολογγιτών για «Έξοδο», παρά να παραδοθούν στον Τούρκο κατακτητή, ενέπνευσε Ευρωπαίους ποιητές, ζωγράφους και καλλιτέχνες οι οποίοι απεικόνισαν την στιγμή της Εξόδου στα έργα τους.

Το Μεσολόγγι συνεχίζει να εμπνέει ακόμη και σήμερα. Το διαχρονικό μήνυμα της Εξόδου ενέπνευσε και τον σύγχρονο ελληνόφωνο Ιταλό καλλιτέχνη, Fernando Pensa, ο οποίος συμπεριέλαβε το μακροσκελές ποίημά του, «Μεσολόγγι», στην τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο «Lentamente nel silenzioΑργά μες στην σιωπή».

Κατά την εκδήλωση αυτή θα γίνει η παρουσίαση της προαναφερθείσης ποιητικής συλλογής του Fernando Pensa και θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 στις 21:00 ακριβώς, στο επιβλητικό “Κτήριο Χρυσόγελου”, στο Μεσολόγγι.

Υποστηρικτές της βραδυάς είναι το Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Πάτρας και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

spot_img

Πρόσφατα άρθρα