Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγρινίουΟ Αγρινιώτης ηθοποιός Στάθης Σκοτίδας προτείνει για τον πολιτισμό

Ο Αγρινιώτης ηθοποιός Στάθης Σκοτίδας προτείνει για τον πολιτισμό

Date:

Σχετικά άρθρα

4η εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης της καμπάνιας Western Greece Seafood

« Πρόσκληση συμμετοχής, συντονισμού και προετοιμασίαςτοπικών επιχειρήσεων, μεταποιητών...

Συνάντηση Κώστα Πιστιόλα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια εποικοδομητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε σήμερα, Τρίτη...

Επαφές Παπαναστασίου με παραγωγικούς φορείς

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες...

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» , Στάθης Σκοτίδας, Ηθοποιός , ευαισθητοποιημένος σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θέματα εκφράζει με σύντομο και περιεκτικό τρόπο κάποιες προτάσεις του που μπορούν να υλοποιηθούν από τον Δήμο ώστε να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί το πολιστικό και πολιτισμικό στοιχείο στην περιοχή μας.

Οι προτάσεις του Στάθη Σκοτίδα είναι οι εξής:

Πολιτιστικές Υποδομές

1. Ανοικτό Θέατρο Δημιουργία Ανοικτού Θεάτρου με στόχο να προσελκύσουμε θιάσους μεγάλων παραστάσεων και ως εκ τούτου κόσμο απο όλες τις κοινότητες του Δήμου, έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση στην αγορά αλλά και ταυτόχρονη μόρφωση και διασκέδαση.

2. Ανακαίνιση θερινού κινηματογράφου «Ελληνίς» Προσθήκες σύγχρονου εξοπλισμού για τη βελτίωση της ποιότητας προβολής-ήχου και ανανέωση των τραπεζοκαθισμάτων για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους. Κατασκευή πτυσσόμενης πέργκολας που θα επιτρέψει την αξιοποίηση του χώρου και τη χειμερινή περίοδο, δεδομένου ότι η πόλη μας δε διαθέτει πολλούς δημοτικούς χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πολιτιστικές Δράσεις α) Lake Cinema Προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ σε συνδυασμό με το μοναδικό περιβάλλον της λίμνης Τριχωνίδας. Στο πλαίσιο δράσεων του Lake Cinema θα παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή η τοπική καλλιτεχνική δημιουργία (κινηματογράφος, θέατρο, μουσική) με τρόπο που θα δημιουργήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης και προώθησης των καλλιτεχνών του τόπου μας.

β) Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Ενίσχυση και περαιτέρω αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου, με την ένταξή του στο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση εγχώριων και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, δημιουργώντας πρωτότυπο και εξωστρεφές κινηματογραφικό-πολιτισμικό προϊόν

3. Δημιουργία χώρου λέσχης καλλιτεχνών, για συναντήσεις των καλλιτεχνών και δασκάλων θεατρικών – μουσικών – χορευτικών και εικαστικών ομάδων του τόπου, με στόχο κάθε πιθανή συνεργασία αλλά και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων.

4. Δημιουργία ενός χώρου καλλιτεχνικής δημιουργίας για ΑΜΕΑ, καθώς και διευκόλυνση στη μετακίνησή τους κάνοντας εύκολα προσβάσιμο κάθε χώρο της πόλης για αυτούς.

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα άρθρα

spot_img
spot_img
spot_img