Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙ.Π. ΜεσολογγίουΝοσοκομείο Μεσολογγίου: Εκτός προκήρυξης μόνιμος παθολόγος. Παραιτήθηκαν μόνιμος καρδιολόγος και ειδικευόμενη παθολόγος!

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Εκτός προκήρυξης μόνιμος παθολόγος. Παραιτήθηκαν μόνιμος καρδιολόγος και ειδικευόμενη παθολόγος!

Date:

Σχετικά άρθρα

Το Μεσολόγγι για άλλη μια χρονιά τιμά το νησί Κάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτοςτο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και ο Ναυτικός Όμιλος...

1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN !

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους διοργανωτές...

Η πρόταση του «ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τον Προσκυνηματικό  και Εναλλακτικό τουρισμό

Ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»   στο Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό  και...

Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά. Μετά την αγωνιστική κινητοποίηση του συνόλου των φορέων της πόλης και των συμπολιτών μας, προκηρύχθηκαν πέντε (5) μόνιμες θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο μας, οι οποίες προφανώς και δεν επαρκούν. Έχουμε: παιδίατρος, αναισθησιολόγος, χειρουργός, αιματολόγος και ψυχίατρος.

Οι δύο πρώτες ήταν άγονες, δηλαδή δεν ανέλαβε κανείς υπηρεσία από την προηγούμενη προκήρυξη. Ο τρίτος (χειρουργός) είχε παραιτηθεί, βλέποντας ποια κατάσταση διαμορφώνεται, ο τέταρτος (αιματολόγος) προκηρύχθηκε λόγω θανάτου, αλλά δεν υπήρξε πρόβλεψη για παράλληλη ειδικότητα παθολογίας και ο πέμπτος (ψυχίατρος) θα καλύψει κενή οργανική θέση του ΟΕΥ του Νοσοκομείου.

Επομένως ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ που μέχρι σήμερα είναι άκρως απαραίτητος, δεν είναι στην προκήρυξη! Ας ελπίσουμε σε τυχόν τροποποίηση της προκήρυξης να μπει. Εκεί, καλό είναι, να στραφούμε όλοι. Και βέβαια οι κρίσεις των γιατρών απαιτούν για την ολοκλήρωσή τους τουλάχιστον ένα (1) χρόνο…

Το νεότερο “μαντάτο” είναι ότι δυστυχώς έχουμε και την πρώτη παραίτηση ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ και μέχρι το Πάσχα θα μείνει με τρεις (3) καρδιολόγους. Κοντά στα παραπάνω ειδικευόμενη παθολόγος δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση ανανέωσης παράτασης και αποχωρεί και αυτή.

Για την ενημέρωση λοιπόν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, σε όλες τις κλινικές, απομένουν πλέον μόνο 4-5 ειδικευόμενοι ιατροί και αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο και επικίνδυνο ως προς την ασφαλή εφημέρευσή του.

Αντί λοιπόν κάποιοι να “λαδώνουν” την επικοινωνιακή τους φαρέτρα με ποσοτικά στοιχεία και “επιτυχίες” κατόπιν ενεργειών τους, τους συνιστώ να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε όλα όσα “πασάρουν” ΑΜΑΣΗΤΑ στους συμπολίτες μας. Η πραγματικότητα είναι ΜΙΑ και δεν χωρεί αμφισβήτηση: Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εξακολουθεί να κινδυνεύει από την ασκούμενη πολιτική των κυβερνόντων στη δημόσια υγεία και ότι ο αγώνας για την επιβίωση και αναβάθμισή του πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς προαπαιτούμενα.

Τώρα, εάν κάποιοι προεκλογικά προτρέχουν να επιδείξουν τις καθοριστικές τους παρεμβάσεις για τη διάσωσή του, τους λέμε ότι δεν μπορούν να μπουν στο τρένο γιατί οι ίδιοι το έχουν “εκτροχιάσει” μαζί με τόσα άλλα…  

Πάνος Παπαδόπουλος

Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής

Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

spot_img

Πρόσφατα άρθρα